6. kesäkuuta 2015

Asiaa on ja löytyy


Hei vaan kaikki! Blogi on taas alkanut hiipua epäaktiivisemmaksi johtuen kirjoittajan laiskuudesta ja siitä kun en haluaisi toistaa itseäni jokaisessa postauksessa ja kertoa samoja asioita moneen kertaan eri otsikoiden alla, niinkuin olen tainnut tehdä aika paljon. Nyt tähän tulee loppu vaikka se meinaisi postaustahdin hiipumista.
Kirjoitan blogia omaksi ilokseni kertoen meidän yhteisestä arjesta Superin kanssa ja haluan jokaisesta postauksesta kuvallisesti runsaan ja uusia kuvia ei ole ollut hetkeen joka on myöskin yksi syy miksi postauksia ei ole julkaistu. Asiaa on, pakko myöntää mutta jokainen hetki ei ole hyvä kertoa heti kaikkea mitä on tapahtunut. Nyt tulevaisuudessa yritän kehittyä kirjoittajana ja bloggaajana, joten katsotaan miten käy!


Nyt haluaisin kuitenkin valottaa meidän tilannetta teille, eli Santtu on niinsanotulla lomalla takajalkansa vuoksi josta kerroin myös facebook sivuillamme. Herra siis otti lähdöt maastossa pitemmllä suoralla ja otti osumaa vasempaan takajalkaansa ja heti pelästyin, että vanha hankosidevamma olisi pamahtanut uudestaan. Ei kuitenkaan, luojankiitos!
Lenkin jälkeen takanen oli turvonnut, normaaliin tapaan kylmäsin jalat ja laitoin lämpöpintelit yöksi. Santtu ei ontunut ja oli muutenkin tyytyväinen joten jätin diagnoosin aamuun ja aamulla kauhistelin itkuissani että nyt joutuu tämä hevonen monttuun. Jalka oli lämmin ja kovan turvotuksen alaisena ihankuin imppari joka ei ollut imppari. Jalka tuli hitaasti laahaten hevosen perässä ja katselin hevosen menoa hetken pienemmässä tarhassa kunnes tajusin, että liikkeessä oleminen auttoi jalan tilannetta. Se vetreni ja askel oli hetkenpäästä puhdas.
Eläinlääkärin kanssa soiteltiin ja kyselin myös kotiin päästyäni ensiavuksi myös internetistä apuja jalan hoitoon. Asiallisia hoito-ohjeita saimme:
Kylmäystä vedellä
Lämpöpintelit kylmäysten jälkeen
Kävelytystä
Jos jalka ei parane viikon kuluessa tai tunnu paremmalle soitto uudelleen eläinlääkärille.
Jalka tuntui jo parin päivän päästä normaalille ja sain huokaista helpotuksesta.

06.06.2015


Superin rallittelu episodi tapahtui 26.päivä toukokuuta eli tästä on jo yli viikko aikaa ja jalka tuntuu normaalille sekä liike on melkein puhdas. Turvotusta jalassa ei ole näkynyt ulospäin melkein ollenkaan, mutta kun menit itse kinttuun kiinni sen kyllä tunsit. Jalka tuntui heinäseipäälle, niin kova se oli ja turvotus ulottui kinnerpattiin asti kaviorajasta.
Santtu on saanut nyt päivittäin jalkahuoltoa erityisellä tarkkuudella, sillä minulle on tärkeää että hevoseni pysyisi kunnossa, terveenä ja onnellisena ilman kipuja. Olen hieronut Superia myös nyt paljon ja olemme lisänneet hierontaan vähän hevos pilatesta mihin sain idean Nooran blogista Kootussa Ravissa.

 Vaikka Superin jalka on nyt hieman huonommassa hapessa se on saanut laiduntaa isommalla laitumella ja olla oma itsensä. Ulos ja sisälle viemisessä on tietysti nyt uudet rutiinit jalkojen takia ja herraa ei aina huvita mennä pesupaikalle. Toissapäivänä Superi teki täyden stopin ulko-oven ja pesupaikan väliin ja jouduimme käydä haukkaamassa ulkoilmaa hetkeksi ja sitten käveltiin niin nätisti pesukoppiin ja leikittiin herrasmiestä.
Jotta vettä ei tarvitsisi lotrata niin paljoa niin olemme hankkimassa pikkuista pakastinta talliin sekä kylmäyssuojia kunhan saamme rahat kasaan, hetki tässä menee, mutta toivottavasti saamme ne nopeasti. :)

6 kommenttia:

 1. Ootko saanu Superille kaveria vielä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaveri oli jo sovittu saapumaan kuun alussa, mutta omistaja hävisi joten etsinnät vielä käynnissä valitettavasti.

   Poista
 2. Finn-Tackin kylmäyssuojat säilyvät pitkään kylminä. Ne voi pakastaa kotona ja kuljettaa kylmälaukussa tallille.

  VastaaPoista
 3. miks sun blogin nimi on varjossa kasvanu? mietin ku joskus aikoinaan ku löysin tän sun blogin en olis heti arvannu et tää liittyy nii paljon hevosiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuli ensimmäisenä mieleen kun blogin aloitin. Olen miettinyt sen vaihtamista mutten ole vaan keksinyt uutta :D

   Poista