25. kesäkuuta 2015

Missä kulkee ötökkämies?

SUPERMIEHESTÄ ÖTÖKÄKSI


Niin Superista tulikin yks'kaks tommonen avaruudesta tulleen ötökän näköinen kun äiskä sujautti sille kärpäsloimen päälle. Hankaluutta ja pohdintaa tuotti tämä uusi härpäke meille molemmille. Minä en ole ennen omistanut kummoista vaatekappaletta ja ihmettelin muutamaa asiaa joista en saanut selkoa joten loimen myyjältähän sitä pitikin urkkia, että mikä on tämä remmi ja mihin sitä käytetään!


Ensimmäinen ihmetys oli kaulakappaleessa oleva kumilenksu jonka arvelin ensin, että se täytyy pujottaa hevosen pään lävitse että se pysyy paikallaan mutteihän se niin mennytkään vaan tämä toimii kuin otsapanta joka pitää kaulapalasen paikallaan ettei se tipahda alas. Tuumailin hetken ja oivalsin asian kun sujautin lenksun Superin korvien ylitse ja tuli sellainen.. Hölmö olo!
Toinen tuumailu olikin sitten kamalan ison mahaläpän kanssa, että mitenkä sen saa pienemmälle. Loimi ostettiin siis käytettynä ja mahaläpän lenksut ovat aika repsottavassa kunnossa, mutta loimi on pysynyt kuitenkin päällä kun keksin hätäpäissäni ötökkäiselle päivälle oivalluksen. Otin ylimääräiset jalkalenkit laatikostamme ja asensin ne ristiin pitämään mahaläpyskää edes jotenkin paikallaan ja sepä sitten tepsi. Jokupäivä minun täytyy kuitenkin lähteä tallille neulan ja langan kanssa jotta saan harsittua läpästä sopivan ja korjattua muutaman rei'än.


Ja eikun hevonen ulos ötökökkämuurit päällä ja katsomaan mitä tapahtuu. Ötökkähuppukin pääsi vielä mukaan ettei ruuna-pojan simmuja syödä ja herra saisi laiduntaa aivan iisisti. Puolisen tuntia seurasin ötökkälaumaa jotka kaarsivat sekä kiertelivät hevosen ympärillä ja välillä katselin loimen alle mahaläpän tilannetta joka pysyi todella hyvin paikallaan, mutta voi voi noita nivusia joissa pyöri jos toista kymmentä verenimijää joita Santtu hännällänsä sivalteli. Parempi tilanne kuitenkin kuin ilman loimea jolloin herra oli hyvin levoton ja käveli paljon, mutta nyt se pääsi laiduntamaan rauhallisemmissa merkeissä kun ötökät eivät kupanneet kaikkialta. Ötökkämyrkylläkin taisin hevosen vielä kyllästää varmuudenvuoksi koska olen liika huolehtivainen! Haluan vain suoda Superille rauhallista laiduntamis aikaa vaikka onhan tuo loimi kyllä aika yliampuvaa sorttia, mutta ei se hevosta pahemmin haitannut.

Mitä olette mieltä ötökkäloimista? Toimiiko ne oikeasti?

3 kommenttia:

 1. Meidän tallilla tosi usealla on ötökkäloimi. Meillä ne tosin on tosi vanhoja ja rikkinäisiä muutenkin niin ne valuvat aika paljon ja eivät hirveästi suojaa. Mutta tuo teidän loimi näyttää melko hyvältä ja pysyvältä!

  VastaaPoista
 2. Omasta mielestäni tuommoiset kärpäsloimet ovat melko turhia. Niiden alle menee pahimmillaan ötököitä ja se vasta onkin inhottavaa. Lisäksi niissä on usein isoja aukkoja esim. ryntäiden ja kaulakappaleen välissä ja paikoillaan pysyvyys niin ja näin. Parhaaksi olen todennut ihan ihottumaloimen jos ötököiltä kaipaa suojaa vaikkei ihan kesäihottumaa olisikaan. Ne ovat kyllä työläämpiä pukea (pujotettavia) ja koon pitää osua tasan oikeaan kun säätömahdollisuudet ovat lähes olemattomat.

  VastaaPoista
 3. Santtu on niin komea <3
  T: yks santtufani ;)

  VastaaPoista