28. kesäkuuta 2015

Vastaukset osa I

HEVOSAIHEISET KYSYMYKSET

Oletko hypännyt maasto esteitä?
Olen hypännyt niinsanottuja maastoesteitä eli kaatuneiden puiden ja keppien ylitse metsässä. En niinkään 'virallisia' maastoesteitä.

Oletko koskaan kisannut?
Olen käynyt harjoituskisat(eli menetelmällä 'kaikki voittaa') niin koulu- kuin estepuolelle pienempänä ja en sen enempää ole ''kisannut'' vaikka mieli tekisi.

Kuulutko johonkin ratsastusseuraan -> mihin?
En kuulu tällähetkellä mihinkään ratsastusseuraan


Millä kaikilla ratsastuskouluilla olet käynyt?
Opettelin ratsastuksen saloihin Leppävirran ratsastuskeskuksessa jota silloin Lapin Talliksi sanottiin. Kävin ymös Päivin tallilla Sorsakoskella, Tuomarinkylän ratsastuskoululla kävin joskus ja hyppäsin sillä ensimmäiset esteeni, tämä tapahtui talvella joulun aikaan ja samalla tipuin ensimmäistä kertaa isomman ponin kyydistä kun en osannut nousta kevyeeseen istuntaan. Ypäjällä jollain ratsastuskeskuksella jota ennen sain ihkaoman, ensimmäisen ratsastuskypäräni muuten! Olen myös käynyt Outokummussa Kummun Tilalla ratsastamassa muutaman kerran.


Lempi hevonen/poni kyseisiltä talleilta?
Lapin Tallilta lempi poni jolla aina ratsastin oli nimeltään Roosa sekä myöhemmin muutaman vuoden jälkeen hevonen jonka nimi oli Roosa.
Päivin tallin ehdoton suosikki oli vuonohevostamma Irmeli joka oli joskus hoitoponini.
Kummun Tilan lemppari oli Dina niminen ihana energinen tamma.
Muilta talleilta en 'lemppareilta' saanut tai muista, sillä kävin talleilla joko kerran tai vain kahdesti jolloin ei lemppareita tullut.

Oletko käsitellyt paljon nuoria hevosia?
Melko paljon. Nuorukaisia tulee eteen monen nurkan takaa.

Missä tallilla Santtu nyt siis on?/Alatko käymään nyt useammin santun tallilla?
Herra majailee yksityistallilla Suonenjoen perukoilla 4km keskustasta. Tallirakennukset on vuokrattu minulle käyttöön joten hevonen on omalla hoidollani päivittäin.

Ootteko miten kehittynyt santun kanssa(vertauskuva ois kiva)?
Emme sinäänsä ole päässeet niinkään 'kehittymään' paljon, mutta kaipa tuossa on jotakin silmään näkyviä muutoksia. Huonosti on näitä ratsastuskuvia alkuajoilta niin nappasin screenshotin videosta joka on kuvattu jo melkein vuoden siitä kun Santtu minulle tuli. Eli ei täysin alkuajoilta sekään. Rakennekuva on ensimmäiseltä päivältä ja ei että kun poika oli laiha!
Nyt Santtu on mielestäni hyvässä kunnossa vaikka lihakseton, mutta jospa nämä surkeiden sattumusten sarjat olisivat ohi ja päästäisiin kehittymään enemmän.

Millon Santtu on ruunattu?
Muistaakseni Superi oli neljä tai viisi kun se kastroitiin eli vuosi oli jotain 2005-6? Se olisi voinut olla oriinakin, mutta jostain syystä se sitten ruunattiin mikä itse asiassa hieman harmittaa minua koska olisi ollut hienoa saada herrasta jälkeläinen kun varsakuume jyllää ylläni. Santtu ei ollut hurja orihi, jonkatakia ihmetyttää sen ruunautus.

Millainen on unelmiesi hevonen? (rotu,hevosen taso yms)
Jokainen tytö unelmoi hevosesta jonka kanssa kaikki menee hyvin ja sen kanssa voi ratsastaa varusteetta auringonlaskuun. Minun unelmahevonen taitaa olla kimo islanninhevonen kipakalla luonteella niinkuin ensimmäinen keppihevoseni Fanny oli, tai sen kuvittelin olevan. Oi niitä aikoja. :)


Mitkä on sinun mielestä Santun hyvät ja huonot puolet?
Jokaisessa hevosessa taitaa olla näitä huonoja sekä hyviä puolia. Santustain löytyisi parannettavaa, mutta rakastan sitä sellaisena kun se on.
''Huonot''
-Hermoheikko
-Energiapaukku

''Hyvät''
-Lempeys
-Kuuliaisuus

Jos saisit muuttaa jotain Santussa mitä muuttaisit?
Muuttaisin varmasti hieman tulista luonnetta rauhallisemmaksi ettei aina tarvitsisi olla häseltämässä jokapaikkaan. Ei, en muuttaisi kyllä oikeastaan mitään, sillä se on hevonen ja hevonen se saa myös olla. :)

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on Santun kanssa?
Suunnitelmat on tehty unohdettaviksi. Ainakin meidän tilanteessa, mutta pyrimme tulevaisuudessa kehittymään ratsukkona ja saada Santusta rentous takaisin mihin se oppi viime kesänä.

Ostatko hevoskamat käytettynä netistä vai jostain liikkeistä?
Ostan varusteemme käytettynä facebookin kirppotori sivustilta, mutta joitain tavaroita hankin täysin uutena. Hankinta riippuu hyvinkinpaljon rahatilanteestani juuri silloin, kun uutta tavaraa tarvitsemme tai olen hankkimassa. Voisin kuitenkin sanoa että n. 70% varusteistamme on internet kirppiksiltä.

Mitä lisäravinteita Santtu syö?
Santtu syö heinän lisäksi näitä päivittäin:
Mineral Plus                       2dl
Pellavainen                        1-2dl
Racing Peacemaker            0,5l
Biotiinijauhe                      2mitallista

1 kommentti:

  1. Tosi mukava postaus, seuraavaa odotellessa :-) tutustuu hyvin bloggaajiin ja heidän hevosiinsa tälläisten postausten avulla.. pakko vielä pilkku viilata loppuun mutta taitaa kummuntila olla viinijärven puolella ;)

    VastaaPoista