19. toukokuuta 2014

Hei me hypättiin!

Tänään oli aivan mahtava päivä. Monta isoa asiaa selvisi kertahietolla ja Santun kanssa oli huikea päivä niin maasta- kuin selästäkäsin.
Eilen olin juoksuttamassa Santtua pyöröaidassa chambonien kanssa ja hieman ratsastinkin mikä meni todella hienosti. Sitten kun olimme herran kanssa lopetelleet päivän työt, katselin kun tallikaveri hyppäsi hevosensa kanssa pientä ristikkoa ja estehuumahan siitä tuli itselleenkin, mutta en arvannut että ottaisin tänään esteen kentälle. Niin siinä kuitenkin kävi.
Pyöräilin taas tallille miettien mitä tehdään Santun kanssa ja viimeistään kun olin harjannut herran karsinassaan keksin että menen laittamaan edes kaksi ravipuomia kentän laitaan. Otinkin sitten mukaani myös estetolppia mutta en nostanut vielä niitä esteeksi.
Santun varustettuani lähdimme kentälle ja päätin kävelyttää sen muutamaan otteeseen puomien yli ja katson mitä se esteestä sanoisi. Ei ollut sen kummempia ongelmia ja sitten kokeilimme ravilla pientä ristikkoa mikä meni myös hyvin paitsi toisella kertaa molempiin suuntiin Santtu ei halunnutkaan enää juosta perässäni ja tiputti puomit. Päätin sitten että oli pakko nousta selkään jos haluan sen hyppäävän tuosta yli.
Pikemmittä puheitta hain kypärän tallista ja hyppäsin Santun selkään. Kiristin hieman vyötä ja sitten lähdimme tutustumaan näin esteeseemme. Päätin pysäyttää Santun ensin molemmissa suunnissa esteen eteen ja keskelle sitä että se ehkä ymmärtäisi että siitä mennään yli myöskin silloin kun minä olin selässä.
Santulle esteet ovat ensimmäiseltä kesältämme tuttuja mutta risu esteiden ylittäminen olisi erilaista kuin maalattujen puomien, ehkä? Maapuomit ovat menneet meillä hyvin mutta juosten niiden yli ja hätäisesti. Jotkut hevoset ymmrätävät esteet paremmin kuin puomit ja Santtu taitaa kuulua niihin hevosiin.
Pikemmittä puheitta hieman jännitys vatsassa pyysin Santun raville pitkillä sivuille ja hain heti kontrollia. En ollut varma että toimiiko herra normaalisti vai takkuileeko oikea suunta samalla tavalla kuin viimeksi kentällä ratsastaessani itsenäisesti ja Santtu heittäisi minut alas. Mutta onneksi näin ei käynyt nimittäin herralla oli tietty energiaa mutta piti sen hyvin hallinnassa. Ravin puolesta tuli peitsiä ajoitain josta pyysin raville ja pidätteillä pidin tahdin hallinnassa. Kovasti Santtu halusi laukata mutta kuitenkin tiputti raville ennen estettä. Hyppäsimme esteen kolmeen kertaan per. suunta ja nostimme vielä erikseen laukat molempiin suuntiin jonka jälkeen lopetimme päivän hienoon suoritukseen.Nousin herran selästä monen kiitoksen ja kehun jälkeen ja päätin hieman viilentää sen oloa näinkin lämpimänä päivänä ja jätin sen kentän viereen puomille kiinni, otin varusteet pois ja kävin hakemassa viileää vettä sekä harjan ja harjasin sen veden kanssa puhtaaksi. Ensin Santtu ei tykännyt ideasta mutta huomasi sen helpottavan kuumuuteen lopulta ja rentoutui sekä nautti. :)

2 kommenttia:

 1. Heippa, olen seurannut teidän menoa jo pitkään :) itsekkin monen monta lämpöstä ratsastaneena ja ongelmista oppineena, huomasin että santtu peitsaa nähtävästi helposti (niinkuin usea muukin lv) kannattaa harjoitella todella paljon ravipuomeilla, jolloin peitsaaminen ei onnistu, samalla harjoittuu tasapaino niin hevosella kuin ratsastajalla :) ja kun ravipuomit onnistuu voi myös kokeilla "laukka"puomeja jolloin myös laukka pyörii eikä peitsiä esiinny :)
  Ja siis ihan näin ystävällisenä kerron, ei ole siis mitenkään tarkoitus yrittää päteä tai haukkua :)

  Mukavaa kesän odottelua teille :) hienoa työtä olet Santun kanssa tehnyt! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä menisimme puomeja jos ne onnistuisivat(harjoittelemallahan stiä kyllä oppii). Santtu kompuroi niissä aivan kamalasti ja on joskus yrittänyt hyppiäkkin niitä. Maapuomit ovat meille aika kalteva ei, mutta on suunnitelmissa niitä kuitenkin harrastaa ja en yleisesti anna sen peistata noinkaan paljoa kun ratsastan. Tämä oli ns. palauttava treeni kentälle sillä viimeiset kerrat kun olemme kentällä olleet on se vikuroinut ja hiettänyt minut selästään joten annoin nyt mennä mitenkä haluaa kunhan ei ala vikuroimaan. Ja treeni aikammekin oli vaivaiset 25min. :)

   Poista