17. maaliskuuta 2014

♥ Santtu ♥

Nyt minulta on loppunut työkokeilu tallilla ja se, jos mikä harmittaa ja vaivaa. Käyn silti tallilla tietty Santun luona jokapäivä kun on mahdollista. Uusi työnhaku on ollut päällä jo kuukauden verran mutta kuinka ollakkaan olen ollut erittäin laiska kyselemään mistään yhtään mitään. Mutta kaksi ensimmäsitä vaihtoehtoa on kuitenkin poissuljettu. Muutama ässä on mulla kyllä vielä hihassa mutta katsotaan nyt miten käy! :)


Tänään menin tallille yhden jälkeisellä bussilla ja olimme taas sopineet ystäväni kanssa että näkisimme mikä oli aivan mahtava juttu! Oli kivaa saada tallille seuraa vaikkakin ei ystäväni ollut tallilla aivan alusta alkaen, olin tallilla ensimmäisen tunnin yksin jolloin kerkesin siivota karsinamme sekä hakea herran pihalta joka oli omaa mieltä asiasta..

Hyvin mielin se kuitenkin lähti mukaani talliin jossa se sai kunnollisen harjauksen ja harjoittelimme taas hieman suihkepullon kanssa. Santtu nimittäin plekää esim. ötökkä karkote- taikka harjan selvitys sprayta. Ääni ja haju on aina uusi juttu, mutta tälläkertaa pääsimme aika helpolla, edellisestä kerrasta kun on aikaa niin en muuta odottanutkaan kun muutaman kerran karsinassa pyörähdystä sekä pörhätelyä. Muuten meni tosi hienosti ja Superi sai porkkanaa palkinnoksi jota se kinusi sitten koko loppu harjauksen ajan yrittäen hamuta käsiäni sekä jopa yritti kumartaa kun laitoin pinteleitä sen jalkaan. Hassu polle. :D
Kun olin saanut herran suitsittua sekä satuloitua iski ajatus harjan letittämisestä. Mutta päädyimme kuitenkin otsaharjan pystyyn nykkäämiseen!
Näillä eväillä lähdimme ystäväni kanssa kentälle kun hän saapui sopivasti lähdön aikaan. Nakkasin herralle juoksutusliinan kuolaimeen ja chambonit laitoin kentällä kiinni kun se oli hitusen kiereämmällä kuin edellisellä kertaa niin ajattelin että se varmana peruuttaa muutaman askeleen niinkuin herra tekikin. Lähdin kävelemään kentän keskelle Santtu oikealla puolellani ja pyysin sitä ympyrälle maiskuttamalla ja hieman heilauttamalla liinaa, jolloinka herra meinasi ottaa hatkat ja minulle ambulanssikeikan! Se nimittäin pukitti suoraan minuun päin ja tämä kävi muutamankin kerran peräkkäin. Naurahdin kuitenkin vain herran tempuille kun se vinkaisikin hassusti pukittaessaan. Minun mielestäni juoksutuksen ei tarvitse olla niin vakavaa hommaa vaan silloin saa riekkua kaikin mokomin. :)
Hienojen ja rentojen ravipätkien jälkeen ajattelin nostaa hieman laukkaa oikeaan suuntaan ja se nousi oikein hienosti muutaman kerran jolloinka rauhoittelin herran käyntiin missä kestikin hieman aikaa kun herra oli niin tohkeissaan juoksemisesta. Lopulta sain herran pysähtymaan eteeni pienentämällä ympyrää pikkuhiljaa. Tämän jälkeen laitoin jalustimet paremmin sekä kiristin satulavyön yhdellä rei'ällä ja muutaman vetkuttelukerran jälkeen pääsin hyppäämään herran selkään.
Olisin päästänyt ystäväni ensin mutta käytimme tälläkertaa pelham kuolainta ja halusin testata miten herra niillä kulkee ennenkuin päästän ketään muuta kyytiin ihan vain varmistaakseni miten Santtu toimii. Ja herrahan toimi todella hienosti! Minusta alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä että kaikki kuolaimet käyvät meille. Mutta etsin vielä sitä parasta mahdollista kuolainvalikoimistamme mikä ei ole korvia hipova mutta sellainen kuitenkin meiltä löytyy ja parempi olisi jos joku niistä kävisi herran suuhun ilman mitään muttia.

Kääntelin Santun kanssa kentällä ravissa ympyröitä sekä yritin saada sen hieman taipuisammaksi sen jälkeen kun se pysyi lapasessa. Herra kun punkee lapa edellä tallin kauimmaisen kentän päädyn kulmissa mikä on kyllä aika outoa mutta perus ravuri hommahan tämä. Se pitää vaan kyniä pois niinkuin peitsikin! Santtu meni niin hienosti ravissa että päätin mennä kentän keskelle ympyrälle taivuttelemaan sen runkoa hieman ja herra tarjosi minulle laukkaa jonka otin ihan mielelläni mutta vasta sen jälkeen kun itse sitä pyysin. Todella hienosti ja pitkiä pätkiä pääsimme oikein mukavaa ja tasaista laukkaa! Jopa niin ihana tunne minulle tuli että muutama kyynel valui poskeani pitkin kun pääsin istumaan niin mahtavaa laukkaa! Huusin ja hurrasin herralle selässä, kehuin kauheasti ja ystäväni jo katsoikin sivusta;
''Hyvä hyvä, mutta rauhottuisit jo!'' :D

Molempiin suuntiin sain todella hienosti laukan nousemaan että siihen oli hyvä lopettaa ja pääsin ystäväni selkään. Yllättäen tuli mieleeni juolahti ajatus kokeilla puntata kaverini selkään ilman pölkyn luo menemistä joten nousin alas Santun selästä ja ahdotin ystävälleni tätä oivallustani ja hän suostui. Ja ihmeissäni katselin kun herra ei sanonut asialle yhtään mitään. Seisoa möllötti siinä vaan huulet lipoen kun nakkasin kaverin kyytiin! :D
Hän käveli ja ravaili ympäri kenttää Santun kanssa todella hienosti että siinäkin meinasi jo tulla tippa linssiin! Ps. Kuvat ovat otettu kännykällä ja parempi laatu perunasta..

Ystäväni verrytteli Santun kanssa kunnes tuli samaiselle ympyrälle missä minä itse nostin laukkaa ja hän yritti samaa onnistuen todella hienosti!

Nyt saa olla omistaja hevosestaan kyllä muuta kuin toivoton, nimittäin ERITTÄIN YLPEÄ!

Sinua en mihinkään muuhun vaihtais.
Koska tänään, kun katsoin silmiisi..
Rakkauteni sinua kohtaan kasvoi.
Se on vahvempi kuin koskaan.
Minä sain valita, ja valitsin sinut.
Mitä ikinä tapahtuukaan...
Se on parhain valintani koskaan

Santtu

3 kommenttia:

 1. Hieno poju! ^_^ Ja hienostihan te ootte edistyneet nyt Santun kanssa! Good! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka. Onkohan sun hevosella laminiitti? Se näyttää kenottavan etunojaisesti monessa kuvassa (kokeile ruununrajasta, jos on pehmyt kohta, niin silloin luultavasti laminiitti).. Onhan hevosen kaviot kuvattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santun etukenotus johtuu rakenteesta sekä hyvinkinplajon kuvaus perspektiivistä. Terve on hevonen ja laminiitin omistava hevonen ei suostu liikkumaan ollenkaan ja Santtu liikkuu mielellään. Etu kavioistakin saattaa johtua tuo kenotus sillä sillä on vielä lättänät etukaviot raviajoistaan. Ne olen ajatellut hoitaa nyt kesän aikana kuntoon ja ottaa siltä kengät pois kokonaan että voin itse vuolla niitä oikeaan muotoon niin on helpompi myöskin liikkua.

   Poista