31. maaliskuuta 2014

Hackamoret (Kuvapläjäys!)

Ja taas uutta kokeilussa herran kanssa. Sekoitan kohta sen pään kokonaan näillä uusi jutuilla! :D Mutta nytpä saadaan taas hieman vaihtelua meidän kenttä vääntöön sillä Superi yllätti minut taas kerran postiviivisesti tai sitten se vaan haluaa että luulen sen olevat hyvä poika....?
Hah! Sen saamme nähdä tulevaisuudessa, mutta tosiaan hackamoret pistin kauhulla herralle päälle tänään. Aamulla lähdin tallille tuttuun tapaan 9:20 lähtevällä bussilla ja olin tallilla 9:40 josta laitoin herran ruoan valmiiksi ja menin varustehuoneeseen vaihtamaan kengät. Katselin siinä sitten meidän suitsia ja pohdin sekä puntaroin. Nappasin hackamoret käteeni ja vein ne valmiiksi karsinan koukkuun ja aloitin siivoamaan karsinaamme.
Kun karsina oli siivottu hirvittelin hackamoreja ja kävin kaikkea kauheaa mielessäni läpi että mitä voisi sattua. HYRR. Sitten kuitenkin pudistin päätäni ja lähdin hakemaan hymyssä suin herraa tarhasta joka tepsutteli rennosti luokseni korvat ehkä hieman hörössä.
Vein Superin talliin ja harjasin sen taas kertaalleen hikiviilalla sillä karvaa lähti aika reippaasti. Mietin herran harjattuani hetken suojia ja kun ne olivat märkiä sekä likaisia niin päätin ottaa pintelit sekä putsit. Otin etujalkoihin sähkönsiniset ja takasiin punaiset pintelit että tulisi ns. supermies fiilis!

Taidan olla ihan päästäni sekaisin tämän supermies hömpötyksen kanssa vai mitä? Keksin klipata hevoseni takapuoleen superi merkin ja senjälkeen sen yksi lempinimistä on tullut Superi ja sitten vielä nämä väri hömpötykset.. Pyysin poikaystävääni tulostamaan supermiesmerkkejä korvakoruiksi 3D tulostimella. Hankin tiedättekö Supermies 'housunpaikan' siis sellaisen ommellun logon ja ajattelin tehdä Santulle sini/punaisen huovan johon sen kiinnitän. Sitten vielä hankin supermies paidan itselleni mistä teen kesäksi tankki topin ratsastuksia varten. Olenko sekoamassa? :D

Mutta siis takaisin tähän päivään. Kun Santtu oli varustettu hackamorejaan myöten lähdimme kentälle kävelemään, kävelin siis herran vieressä ja kauhistelin kun se pelkäsi sitä että entinen pomoni (tallin omistaja) sahasi halkoja traktorin takana, hmm olikohan se sirkkelillä? Se pörisi ja yritti ryöstää käsistä kun kävelimme joissain kohti kenttää lähellä tätä episodia. Ajattelin jo etten nouse selkään vaan juoksutan herran pelkästään. Noh, aloitin juoksuttamaan Superia ja se aina kiihdytteli poispäin halkojen sahaamis paikasta. Saimme kuitenkin molempiin suuntiin aika nättiä ravia mistä olin tyytyväinen.
Halusin todella kokeilla ratsastaa herraa hackamorella, mutta jännitin aikalailla ja tuli mieleen että miten Dustyn(entinen ylläpito hevonen) kanssa kävi<-klikkaa se on linkki videoon! Päätin kuitenkin sitten yrittää ja vein herran pölkyn viereen. Tämä pölkky on kentällä niin että Santtu joutui seisomaan takapuoli halkoja päin ja siitä se ei tykännyt. Pötki pakoon pölkyltä mutta muutaman kerran jälken sain sne rauhoittumaan kehuilla ja taputuksilla. Nousin sitten selkään ja herra alkoi pyörimään ympyrää josta sen pysäytin ja kun olin pyytämässä sitä kentän uralle päin kävikin köpelösti. Hackamoret kun olivat vielä oudot niin se ei ymmärtänyt kääntyä vaan se sitten peruutti suoraan lumipenkkaan! Löysäsin ohjia ja annoin kevyesti pohjetta niin kyllä se sitten käveli niin nätisti molempiin suuntiin muutaman kierroksen. Olin innoissani ja pelko sekä jännitys häivenivät täysin.
Päätin sitten nostaa raville muutaman pysähdyksen sekä peruutus harjoituksen jälkeen. Ravi oli tasaista sekä rentoa, välillä se hajosi peitsille mutta mitäs pienistä. Vasemmassa kierroksessa sain laukkaakin todella mallikkaasti. Oikea kierros oli jäykkää ja takajalat eivät olleet mukana tahdissa mutta ei se haittaa minua. Kunhan meillä molemmilla oli hauskaa. Huomasin että Santtu nautti siitä kun en vedellyt sitä suusta jatkuvasti. Ehkäpä pääsemme pikkuhiljaa kuolaimettomiin vaihtoehtoihin. Pitkä matka meillä vielä on kaikkeen mutta luottamus sekä ystävyys kasvavat ja varmentuvat jokapäivä.

Ratsastuksen jälkeen Santtu jäi katselemaan ja kuuntelemaan taas niitä halkoja joita sahattiin vieläkin. Ihme että kun ratsastin se ei huomannutkaan niitä mutta heti kun nousin kyydistä oli iso monsteri taas huutelemassa traktorin takana. Päätin sitten napsia kuvia kun kerrankin herralla olisi korvat hörössä. :D


Eikö ole muuten aika hieno otsapanta? Ihan itse tehty! Haha, siitä tuli liian iso, pitänee hieman kiristellä siten seuraavaa kertaa varten. Nuo ohjat mitkä meillä hackamoreissa on, niissä on nahkaosat todella koppuraiset ja ne pitäisi rasvata. Olen laiska ja en ole vielä jaksanut. Ne olivat vielä hieman lyhyemmän puoleisetkin.

 Niin komea Supermies. Ohjat rytyssä kun se kerkesi juuri ravistella itseään. :D Ja pinteli lurpsahti vuohisen alle. Aijjaij kuka on ollut huono pintelin laittaja täh? :D

Huppis, minne satula katosi!? Tästä kuvasta kun katsoo niin huomaa että on Santtu aikalailla hyvässä kunnossa. Lihakset vaan puuttuu mutta niitä tehdään kokoajan lisää!

Santtu näyttä kieltä tyhmälle satulalle joka humpsahti tuulessa nurin. Tuulen mokoma vei melkein meidän huovan ja romaanin mukanaan! Välillä tuli kunnon puuskia nimittäin. Hyvä että itse pysyin maassa.
Minua aina mietityttää että mitä Santun päässä välillä liikkuu? Siis ihan oikeasti..

 Derppaava kameli!
Ei siitä ota selvää että mitä se ajattelee tai mikä se luulee olevansa? Ja sitten tuo sen kieli joka on jokapaikassa.

Noh, kuvailun jälkeen vein herran karsinaan, annoin porkkanaa ja kylmäsin jalat. Vein sitten lopuksi
vielä kentälle narupäitset päässä ja katsoin halusiko se vaikka piehtaroida ja sitäpä se juuri halusikin! Hmm, missäs ois hyvä paikka?
 Ehkäpä tässä?

 Tai sitten tässä!

Hrrbrbr siinä oli hyvä paikka!
 Shake it, shake it wo-oo~a-ah~!


 No nyt tais herralle riittää. :D

Ja taas tuo kieli! :D Kun näytti että Santtu oli kierinyt tarpeeksi aloin lähestymään sitä kiinni otto mielessä että kerkeisin vielä videä sen tarhaan ja itse bussiin. Mutta ei.. mitä herra tekee?

 
Nih, se lähti karkuun ja juoksi muutaman kierroksen kentää ympäri ja itse kävelin suoraan tallin ovelle. Santtu ravasi melkein minua päin mutta teki äkki käännöksen lumipenkkaan! :D

Siihen se jäi hetkeksi ja kun se siirtyi menimme tallin kautta takaisin tarhaan syöpöttelemään päiväheiniä. :)

Että hyvää maanantaita vaan kaikille! :D

1 kommentti: