25. lokakuuta 2013

Voisiko tätä sanoa kuva postaukseksi?

No heissan! Tänään otin aika paljon kuvia joten päätin tehdä postauksen kertoen niillä päiväni kulusta ja tapahtumista (: En tiedä voisiko tätä jopa sanoa kuva postaukseksi, mutta sovitaan nyt että se on!? :D
Aamulla heräsin poikaystäväni kanssa puoli kahdeksan aikaan ja hän meni töihin kun taas minä jäin viel kotiin ollessani liian laiska menemään tallille.. Piti minun siis käydä täll älomaviikolla siivoamassa oma karsinani jokapäivä mutta eilen minulla naksahti lonkka oudosti enkä voinut kävellä kuin olohuoneesta jääkaapille :DD Joten jätin sen päivän väliin ja menin tänään.
Ennen lähtöäni kuulin postin jakajan tuovan postia ja kuulin kilahduksen lattiaan ''Jipii! Kuolaine tuli!!'' tokaisin itselleni iloisena ja otin postin, avasin kirjekuoren ja..

Tämmöiset kuolaimet tipahtivat lattialle. Hyvässä kunnossa olevat olympiat mitä olin oodttanut jo muutaman viikon. Halusin kokeilla Santulle olympia kuolainta sillä jätkä ryösteli silloin kun sillä ratsastin viimeksi. Nythän raukka on saikulla selän takia, mutta ehkä pian pääsen taas treenaamaan ja kouluttamaan siitä itselleni ratsun (: Ensiviikolla pitäisi tulla vielä uudet suitset joista sitten postausta ajallaan (:

Lähdin kotoa 13:05 bussi pysäkille sillä seuraava vaki vuoro lähti 13:25 matkahuollosta ja olisi puolen aikoihin lähimmällä pysäkillä.
Kävelin rivakasti pysäkille ja odottelin siinä n. 10-15min bussia joka tuli viimein ja oli tupaten täynnä! Pääsin livahtamaan yhdelle penkille kuitenkin maksettuani lippuni ja huomasin että minulla oli nälkä sillä en syönyt kunnolla ennen lähtemistäni. :/ Ja edessäni istui nainen joka söi soppaa joka tuoksui hyvälle.. Kiusausta.. >:/ Mutta selvisin bussista ulos, onneksi tallille ei mene bussillak uin 5-10min (:
Kävelin muutaman metrin isoa tietä ja käännyin sitten oikealle ja aloin rämpiä hiekkatietä tallille. (:

 
Harmittaa kun kaikki lumi on sulanut, mutta silti hyvä ettei ollut loskaa! Minulla on huonot ja vanhat kengät missä on reikiä ja eivät pidä kummemmin vettä joten onnen päiväni! :D Kävelin kuvassa näkyvän tien päätyyn ja näin Santun laitumella. Se on siirretty talvi aitaukseen tammojen ja tien viereen. Tämä seisoi puiden lomassa ja kun menin aitauksen viereen ja kutsuin sitä, Santtu päästi pienen ja kimakan hirnahduksen ja köpötteli luokseni (:Köpötellessään poika höristi korviaan ja katsoi ihmeissään kantamaani muovipussia missä oli pojalle uusi loimi(kts. edellinen postaus). Annoin sen haistella pussia hetken ja rapsuttelin poskea todeten että talvikarva oli alkanut kasvaa. (: Kun lähdin poispäin ja kerroin menemäni siivoamaan pojan karsinan se näytti hauskan ilmeen minulle kuin kertoen jotain..


Mutta ilme muuttui kun sanoin pistäväni sille leipää iltaruoan sekaan. :D

Lähdin sitten talliin siivoamaan karsinamme. Tallilla on pellettipohjaiset karsinat mikä oli itselleni ihan uutta, mutta siihen tottui sitten viikon työskentelyn jälkeen. Pelletti on kyllä aika kätevää ja helppo siivoa (: Kun olin siivonnut karsinan ja vienyt lannan lantalaan pesin vesiämpärin ja annostelin heinän yöksi valmiiksi piilottaen leivänpalasia heiniin.

Tämä heinämäärä näyttää isolle, mutta Santtua on pakko syöttää paljolla heinällä sillä ellei sillä ole hienää, se syö seiniä, mitä ikinä on karsinan pohjalla tai pureksii sankkoa. Ja tämä heinämäärähän on yöksi annosteltu. Laitumelle se saa yhden paalin heinää joka riittää mainiosti sille päiväksi niinkuin tämä yöksi. Lisäksi Santtu saa racing prixiä ja mineral plussaa. Myöhemmin se saa lisää mineraaleja, ehkä aloitan sille kaurattoman myslin syöttämisen kunhan päästään tekemään töitä! :)

Otin nähtävästi myös tavaroistamme kuvia ja saatte pyytää varustepostausta jos sellainen kiinnostaa (: Jos tulee tarpeeksi kysyntää niin teen sellaisen! Myöskin ''myday-postauksen'' jos sellaista vaaditaan, joten kommentoikaa jos sellaista halajatte! (: Tässä siis varusteitani lyhyesti selostettuna:

Vasemmalta oikealle--> Martingaali ja eilen ostettu hännänselvitys aine, juoksutusliina, jousto chambon ja hikiviila, suitset ja uudet kuolaimet, myöskin alakulmasta löytyy lämpölinimentti ja haavavoide (:Tässä on rompe nurkkamme, ylimpänä harjakori ja sen alla oleva vihreä laatikko sisältää varaostia loimiin kuten jalkalenkkejä ja myöskin neopren/fleece pintelit. Kasassa on myöskin satulahuopia, uusi vihreä fleece loimi, kenkiäni ja ihan alimpana isossa lootassa on jalustimia, harjoja ja muuta tarvittavaa. Lidl pussin alla ylimääräinen suolakiviteline jossa betadine liuos pullo ja niiden vieressä estetolpan takana vesi ja ruoka sankot.

Tässä kuva vielä harjakorin ''somistuksesta'' joka on itsetehty tussilla paperille ja kontaktimuovilla kiinnitetty koriin (:

Siivouksen jälkeen pistin herran ilaruoan valmiiksi ja lähdin äidin kyydissä kauppoihin. Matkalla kauppaan otimme poikaystäväni mukaan kyytiin, kävimme ruoka kaupassa ja kävin hakemassa Cybershopista tilaamani paketin.Paketti sisälsi siis 2x Capri Blue hiusväriä Renbowilta ja kaksi feikki blugia joissa skorpiooni kuvio (:
Samalla kyydillä kävin agrimarketissa kyselemässä pintelipatjoja joita siellä ei kuitenkaan ollut, noh ostin sitten delta ohjan joka on hyödyllinen osa juoksutukseen. Horzen merkkiä. Ps. Värjään tänään hiukseni eli ensi postauksessa asiaa siitä! (:


Sittempä nämä loput jutut eivät kuulu heppa juttuihin niinkuin hiusvärit ynm, mutta pistän tänne kuitenkin nämäkin ostokset (:
Tässäpä oli ostoksia, ostimmem yöskin pakastemustikoita ja kun meillä ei ole vielä pakastinta, jouduimme mustikkapiirakan tekoon. :D


Tässä en ole varmaan maininnutkaan vielä että kissamme Midget on paksuna. Ja pentujen pitäisi syntyä ihan näinä päivinä, kovasti on pesän etsinnät käynnissä (: Tässä vielä kuva tulevasta äidistä. ^^

Masu ei ole kauhean iso, mutta tunnemme ainakin kahden pennun liikkeet masussa joten odotamme ainakin kahta elävää pentua. Tässä vaan ollaan sormet ristissä ja odotellaan sitä H-hetkeä! (:
Toinen kissamme Suzu odottaa innolla myös tulevia perheenjäseniä! :D

Se on muuten aika ihmeellistä, kun Suzu tuli meille tässä muutama kuukausi takaperi nsen silmät olivat täysin keltaiset mutta nyt ne ovat alkaneet vihertyä mustuaisen ympäriltä aivan kuin Midgetilläkin.. Onkohan meidän ilmapiirissä jotain niin outoa mikä muuttaa kissojen silmien väriä vai mikä ihme näitä vaivaa? :D Suzu on siis 2,5vuotias kaunis neiti eli sen silmien väri ei pitäisi muuttua niin nopeatsi mutta niin se vaan muuttuu.. harmi kun minulla ei ole kunnollista kameraa millä voisin näyttää teille muutoksen, mutta noh, katsotaan sitä sitten kun saadaan lottovoitto! :D
Mutta tosiaan, minun piti kokeilla tänään sitä uutta loimea Santulle mutta äitini tulikin yllättävän nopeasti hakemaan minua tallilta joten en kerennyt.. :/ Toivotaan että viikonloppuna saisin kokeilla sitä ja saisin kuvankin herrastani se päällä (: Kokeilussa myöskin uusi kuolain ja muuta mukavaa! Seuraavassa postauksessa nähdään! (:


2 kommenttia:

  1. Miksi Santtu saa kahta kivennäistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Santtu saa kahta kivennäistä nyt niinkuin raviurallansakin ja pysyy terveenä niin. Jos en antaisi toista kivennäistä se saattaisi sekoittaa sen mahan tai saada infektion. Joidenkin hevosten vastustuskyky on heikompi kuin toisten aivan kuten toinen hevonen tarvitsee enemmän kivennäistä kuin toinen (:

      Poista