29. lokakuuta 2013

Hyviä ja huonoja

Jokaiseen päivään mahtuu hyviä ja huonoja uutisia..
Perjantain postauksen jälkeen ilta jatkui mutkattomasti aina siihen asti kun kissamme Midget alkoi synnyttää. Saimme viisi ihanaa pientä pentua maailmaan!
Syntyi kaksi poikaa ja kolme tyttöä. Kaikki terveitä, mutta aina jokaisessa pentueessa on pienin kaikista joka on hankalin.

Ensimmäisenä
syntyi tumma tyttö jonlle annoimme nimeksi ''Maniac''
Tämä tyttö on vilkas ja pippurinen tapaus. Ja tällähetkellä pienin pentueesta.

Toisena
syntyi harmaa pieni poika jolla samanlaiset valkeat sukat kuin äidillänsä. Tällä pennulla ei ole vielä nimeä mutta Tiikeri toimii vielä oikein hyvin. Kuvia tästä pennusta myöhemmissä postauksissa!

Kolmantena
maailmaan putkahti valkea pentu mustin ja oranssein täplin. Kutsumme pikkuista vaahtokarkiksi.
Tällähetkellä suurin ja vilkkain pennuista.

Neljäs pennuista oli vaaleampi harmaa jolla valkea pilkku vasemman olkapään yllä niinkuin vähänaikaa sitten edesmenneellä kissallamme Katilla. Tätä pentua kustumme ''pörröiseksi'' ja hänestäkään ei valitettavasti ole vielä kuvia, mutta kaikki ajallaan.

Viides pentu oli pienin kaikista mutta oli terveen näköinen, hyvin äänekäs ja vilkas ensimmäisen yön ja päivän. Kutsuimme sitä pikku Pantteriksi.
Painajainen alkoi lauantaina.. Pentu ei jaksanut kannatella päätään yhtä hyvin kuin muut. Se yritti ryömiä ja oli vain hieman heikon näköinen. Sitten pikkuhiljaa pentu alkoi mamukumaan ja käpristelemään kuin kituvainen kastemato. Veimme pennun nisälle ja se jaksoi maiskuttaa vain hieman ja sitten pudotti päänsä pois aivan uuvuksissaan ja käpertyi nukkumaan. Pentu jäi aina toisten jalkoihin ja inisi kivusta ja nälästä. Soitimme eläinlääkärille viideltä aamulla pyytäen neuvoa ja maidon korviketta kävin aamulla ostamassa. Sitä juotettuamme pikku pantterille se vilkastui ja oli hyvinvoivan näköinen kunnes tuli taas ilta. Yöt olivat kohtalokkaat ja minä valvoin. Viimeyönä pentu oli todella huonossa kunnossa.. Se ei saanut kunnolla henkeä ja kun se sai, se käpristi vartalonsa ja huusi kivusta. Ja sitten päätin että soittaisin aamulla eläinlääkärille ajan ja käytäisiin siellä. Yritin nukkua yöllä mutta heräilin vähänväliä pentujen ininään. Viideltä aamulla huomasin että Pantteri oli viileä sillä se nukkui toisista erossa, niimpä pistin juomapulloon kuumaa vettä, kiedoin sen lakanaan ja pistin pennun viereen lämmittämään sitä.
Mutta kaikki tämä oli turhaa.. Aamulla herätessäni katsoin pentuja ja paijasin Pantteria ihmetellen sen liikkumattomuutta. Nostin sen syliini ja tajusin sen menehtyneen. Kyyneleet valuen nostin pikkuisen erilliseen pieneen laatikkoon ja herätin poikaystäväni. Mietimme pennulle hautauspaikan ja päätimme haudata sen huomenna.
Nyt on siis enää neljä pentua jäljellä. Kaikki vaikuttavat vahvoilta ja terveiltä.

Muutaman tunnin päästä lähdin taas töihin. Normaali rutiini; siivoa, lakaise, laita ruoat, vedet ja heinät. Tämän jälkeen pistimme ruoat turpoamaan ja karsinoihin pienen sekottelun jälkeen. Sittem haimme hevoset sisälle. Hain Santun tietty itse ja se köpötteli rauhallisetsi talliin ja alkoi mussuttamaan iltaruokaansa. Talutin myöskin kaksi muuta karvakorvaa talliin. Ison mustan tamman ja pikkuponin.
Kun hevoset olivat syöneet, tarkistin vesien tilanteen ja aloin harjaamaan Santtua kokeillen samassa sen selkää todeten sen olevat melkein kunnossa. Pientä reaktiota enää vain jäljellä. Harjatessani poikaa huomasin siltä lähtevän aimoisasti karvaa ja iloitsin siitä että talvikarva saapuu vihdoin!
Halusin kokeilla samalla hännän ja harjan selvitysainetta, mutta kuinka ollakkaan Santtu meni paniikkiin pullon suhahtavasta äänestä. Siinä rauhoittelin ja näytin pulloa. Raukka haisteli peloissaan ihmeellisen hajuista pulloa samalla hieman täristen. Päätin sitten tilanteen rauhoituttua suhautella ainetta vain harjoihin. Harjaaminen kestäisi tietty kauemmin mutta pian poika ei edes hätkähtänytkään suhahdusäänestä mutta heti kun meinasin kokeilla suhauttaa ainetta sen harjaan niin perääntyi anelevaisen näköisenä.
Harjattuani pojan päätin kokeilla VIHDOIN sitä uutta vihreää fleece loimea.
Minua kiinnostaa nuo tyttöset tuolla :o
Loimi oli sopiva, ehkä hieman liian pieni kaulan aukko mutta sopii täydellisesti kuivatusloimeksi plus pepun päälle kevyen treenin ajaksi.
Moi, onko sulla leipää?

Tallilla huonosti nukutun yön takia EDin ja kanelipullien voimalla.. :D

Lähdin tallilta kotiin 17:55 menevällä bussilla ja kotimatkalla hain s-marketista smartpost lokerikosta uudet suitset joista sain viestin jo eilen mutten aamulla jaksanut niitä hakea vielä.

Merkittömät hyväkuntoiset full koon suitset ostettu facebookin kautta kirppis sivustolta (: Olivat nätisti paketissa. Kasasin suitset valmiiksi kokeilua varten. Tallilla laitan kuolaimen ja säädän oikeisiin reikiin.

Tässä nyt sitten katsellaan Nälkäpeliä tämä ilta ja hoidellaan pentuja. Tilauksiakin taidan taas piirrellä eteenpäin. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti