8. heinäkuuta 2014

Let's Draw! : Sophia Backlund & Hilton III

Pitkästä aikaa hieman piirrustus postausta mitä olette jotkut jo pyydelleet. Taaskaan ei paljoa ole näitä välivaiheita, mutta toivottavasti kuitenkin tarpeeksi teidän mieleenne. Niinkuin aina, käytin tämänkin tekemiseen ruutu tekniikkaa eli piirsin ruudukon mallikuvan päälle ja samanlaisen(isomman kokoisen) ruudukon tyhjälle pohjalle jonka perusteella sain muodot sekä värit oikeille kohdilleen.

Aloitin ensin tekemään Hiltonia sillä hän on kuvassa etualalla. Ensimmäinen 'haaste' oli etsiä sopiva aloitusväri näinkin haastavalle värille kuin musta ja tummanharmaa oli mielestäni hyvinkin sopiva sävy. Nappasin sitten mallikuvasta aina sävyjä työhön mitä nakkelin ensin sinnetänne pikkuhiljaa saaden esiin Hiltonin korvat sekä silmien paikat.
Halusin tarkistaa että saan aikaan tällä menetelmällä hyvää jälkeä jonkatakia tein korvat sekä hevosen niskan viimeistelyä vaille valmiiksi jo näinkin alkuvaiheessa. Hain myös turvalle paikan sekä hieman tuleville suitsille varjoja vasemmalle puolelle päätä.

Tässä olen saanut jo hyvin Hiltonin rakennetta sekä päätä esiin harmaasta väristä. Ruusukkeet ja suitset ovat aina vaikeimpia ja ärsyttävimpiä yksityiskohtia kaikissa töissä joten haluan saada ne aina mahd. nopeasti pois alta. Joten kun työ oli edennyt jo siihen pisteeseen että sain värit koottua Sohpiaan oli suitsien sekä ruusukkeiden aika. Näiden suitsien tekemiseen minulla meni valehtelematta 2kokonaista tuntia työstää että sain ne haluamani näköisiksi. Otsapannan jätin myöhemmälle teolle ja että saisin Hiltonia enemmän valmiiksi piilotin suitset pois näkyvistä.

Tässä pieni välivaihe kun aloitin työstämään Sophian takkia ja muita vermeitä. Seuraava vaihe onkin jo siitä kun kaikki ovat jo viimeistelyä vaille valmiita. Innostuin työtä tehdessä ja silloin ei muista/malta välivaiheita kuvata.

Hilton takapuoltaan, silmiään sekä pään viimeistelyä vaille valmis!

Tässä on ratsukko melkein valmis. Suitsien ohjien varjostukset päätin tehdä uudestaan sillä ne olivat liian 'pehmeän' näköiset. Tässä jäi ehkä harmittamaan kun Sophia jäi sumennetun näköiseksi vaikka tarkoitus oli tehdä molemmista tarkemmat. Saatan vielä jokupäivä tarkentaa Sophian kasvoja että se tulisi yhteisymmärrykseen muun piirroksen kanssa.
Mallikuvasta oli muutenkin hankalaa saada selvää minkälaiset rypyt takissa on tai minkälainen tunnetila Sophialla oli sillä mallikuva oli todella pieni omaan mieleeni, mutta sain mielestäni aika hyvin selvää.

Ja tausta tekemisessä meni IKUISUUS. Temppuilin tämän taustan kanssa melkein kaksi päivää sillä en löytänyt sopivia värejä enkä tiennyt haluaisiko Sophia alkuperäisen taustan vai saisinko soveltaa kirkkaampaa ja 'rehevämpää' taustaa. Päädyin sitten tekemään ison puu pöheikön heidän taakseen ja vielä gimpin 'hienoilla' efekteillä tuhrasin sen tuon näköiseksi. Lisäsin vielä alareunaan ns. aitaa ja kentän pohjaa jotka saattavat pistää jollekkin silmään ikävästi ja rumasti.
Olen silti tyytyväinen tähän työhön.

Jos joku ei vielä ole tietoinen Sophian blogista niin käykääpä kurkkaamassa tästä!

Työ aloitettu 31.Toutokuu 2014 & lopetettu 5.Heinäkuu 2014. Näin pitkä aikaväli innostuksen sekä inspiraation tukahduttua. Sain silti onneksi inspiraatiosta kiinni ja sain työn päätökseen.

2 kommenttia: