27. heinäkuuta 2014

Kuuma kesäpäivä (kuvapostaus)

Terve taas kaikille! Nyt olisi luvassa postaus Superin liikutuksesta viime torstaina hyvälaatuisin kuvin, sillä saimme yllättävän kuvaajan seuraksemme nimeltä Mira. Muutama kuvista on huonolaatuisempia sillä sain kuvat facebookin kautta ja joitakin piti muokata hieman enemmän leikkaamalla sun muuta. Toivottavasti se ei teitä haittaa, sillä itse ainakin tykkään näistä kuvista hirmuisesti ja palkkioksi kuvaajamme pääsee ratsastamaan Superilla jokupäivä kun olemme samaan aikaan tallilla. :)
Torstai aamuna oli todella kaunis sää ja onnekseni pääsin käymään tallilla Santtua moikkaamassa sekä liikuttamassa. Saimme testiimme ihanan ruskean satulan mistä olin todella innoissani sillä kaipasin satulan kanssa ratsastamista aivan liikaa. Saimme tallin pitäjältämme vanhan merkittömän satulan testiin ja se istui Santulle todella hyvin. Ainoa miinus on, että satulassa ei ole tarpeeksi säkätilaa, mutta se ongelma hoitui romaanilla ja ilmeisesti joudun laittamaan romaaniin lisää korokkeita, että satula istuisi hieman paremmin kuin nyt, mutta testiajossa tämä toimi oikein mallikkaasti. Oli siis aika harjata sekä varustaa herra ratsastusta varten.
Meillä oli satulan lisäksi testissä toisenlaiset kuolaimet. Baucher on ollut mielessäni jo pitkään kokeilla pienen vipuvarren takia ja muutenkin kuullut, että se olisi hyvä kuolain Santunlaiselle hevoselle. Joten etsin käsiini perus nivel version facebookin kirpputori sivuilta ja sain nämä erittäin halvalla mistä olin mielissäni.
Niinkuin aina, Santtu ei tykkää vöiden kiristyksestä, mutta satulan kanssa reaktio ei ollut niin iso kuin aiemmin jonka huomasin heti olevan hyvä asia. Pientä pään heiluttelemista, mutta muuten herra oli rauhallisella päällä. Kun sain vyön kiristettyä, ohjat laitettua uusiin kuolaimiin kiinni ja rintaremmin kiristettyä sopivaksi oli aika nousta kyytiin! Ajatus oli juoksuttaa Santtu ensin, mutta en olisi jaksanut nousta enää senjälkeen selkään. :D

Ja niinkuin tulette huomaamaan, että minulla ei ole kypärää päässäni en haluaisi haukkuja tästä sillä jokainen päättää käyttääkö kypärää vai ei. Itse käytän ja tykkään kypäristä sillä siitä saa turvaa, mutta nyt kun minulla on 32kpl rastoja päässä ne tietysti suurentavat pääni ympärysmittaa ja kypäräni ei siis mahdu minulle päähän.
Santtu oli aika energinen sillä juoksutus jäi väliin ja ei alussa meinannut oikein keskittyä tekemisiin tai myötäämiseen ollenkaan. Alkukäyntimme eivät olleet kovinkaan pitkät energisyyden takia. Hain pikkuhiljaa Santtua rentoutumaan ja sitten kun herra alkoi kuunnella minua siirryimme raviin joka ei ollut kauhean ryhdikästä tai tahdikasta josta en kauheammin tykännyt ja tein muutaman ravi-käynti-ravi siirtymisen jonka jälkeen Santtu alkoi käyttää jalkojaan ja parempi ravi löytyi ajoittain. Ymmärrän ravin tahdittomuuden epätasaisella pohjalla, ja olin tyytyväinen edes 10hyvään askeleeseen.
Kehuin Santtua jokaisesta hyvästä ravi pätkästä myötäämällä ja välillä taputtaen sen kaulaa. Herraa saattoi ärsyttää satula ja minun epämäärinen heiluminen selässään sillä satulalla ratsastaminen oli todella omituista pitkän aikavälin jälkeen.
Kun Santtu alkoi rauhoittua vasempaan kierrokseen ravissa oli aika vaihtaa suuntaa tähän Santun huonompaan suuntaan jossa ravin saaminen ja ylläpitäminen on hankalampaa sillä herra tarjoaa laukkaa ja peitsiä. Saimme kuitenkin aika hyviä pätkiä ravia mistä olin tyytyväinen ja taas kehuin herraa paljon jokaisesta hyvästä pätkästä.
Kun saimme mielestäni hyvät ravit sekä verkat oikeaankin suuntaan oli aika nostaa tempoa laukkaan ihan luvan kanssa. Santtu innostui laukan nostoista välillä hieman liikaa ja meinasimme kaatua muutamaan otteeseen tiukassa kurvissa sillä Santtu laukkasi suoraan ja yritin kääntää sitä ympyrälle josta se sitten kääntyi äkkinäisesti aiheuttaen takakvioiden lipsumisen.
Kaikki sujui kuitenkin hyvin kun tajusin itse istua satulassa rennosti ja tehdä paljon pidätteitä, sekä ohjata pohkeilla herran menoa.
Laukkasimme muutaman ympyrän josta siirryimme ravin kautta käyntiin ja oli aika kokeilla 'hurjempaa' laukka suuntaa. Viimeisillä ratsastuskerroilla Santtu on ottanut vasemman puolen laukan todella riehakkaasti ja kaahottanut niska ylhäällä aitaa päin ja kääntynyt viimemetreillä ympäri. Päätin sitten kysyä ihanaa kuvaajaamme avuksi. Otimme siis juoksutusliinan jonka päässä nostimme muutaman todella hyvän laukkapätkän joka sai mielestäni riittää. Lopuksi kevyet ravit samaiseen suuntaan hieman rauhoitus mielessä ja siitä sitten loppukäynnit.Kun kävelimme aidassa vielä hetken rauhoitellaksemme herran mieltä päätimme sitten lähteä vielä pellolle kävelemään ratsastaen. Siitäpä ei ole nyt kuvia sillä jätimme kameran 'lepäämään' ja monesti harmittelimme kun se ei tullut mukaan, mutta silleppä ei voinut mitään. Köpöttelimme pellolla pitkässä ruohossa ja lähdimme sieltä käymään tiellä katselemassa maisemia. Melkein tielle tullessamme päätin kuitenkin nousta Santun selästä pois, sillä sitä hermostutti iso rekka mikä meni ohitsemme ja työmiesten tekemät äänet jotka korjasivat siltaa. Siltaa ylittäessämme Santtu katseli hieman työmiehiä jotka olivat hieman jännittäviä mörköjä, mutta tästä ei tullut isompaa numeroa ja naureskelimme Miran kanssa kun työmiehet tulivat oikein töllöttämään meitä ihankuin eivät olisi ikinä hevosta nähneet. Kävelimme hetken sillan ylittämisen jälkeen kunnes Mira halusi kokeilla taluttaa Santtua ja se sopi minulle hyvin sillä oikean käteli lihakset olivat jostain syystä kipeät.
Kävimme katsomassa yhden metsäpolun mikä haarautui tieltä mielenkiintoisen näköisesti. Polku johti isommalle pellolle missä Mira juoksi Santun kanssa ympäriinsä jonkin aikaa ja minä laiskana omistajana kävelin heidän perässään välillä hölkäten mukana.
Päätimme sitten kokeilla pääsisinkö Santun selkään kotimatkan ajaksi. Kokeilu sentakia koska Santtu ei oikein ole antanut nousta selkäänsä maastossa vaan ravannut karkuun/pyörinyt ympyrää hermostuneena ja nyt kun Mira oli apuna oli tämä helpompi kokeilla. Pääsin sitten ehtken hyppimisen jälkeen herran selkään ja kotimatka alkoi.
Tallille takaisin käveleminen sai yllättävän käänteen kun ylitimme korjattavaa siltaa ja työntekijät olivat tälläkertaa pelottavampia. Santtu pörisi hermostuneena ja pysähtyi hetkeksi katselemaan työläisiä sitten pelästyen kun yksi miehistä yllättäen tuli sillan alta katsomaan meitä. Herra otti pienet hatkat ja pomppasi eteenpäin josta nappasin sen nopeasti kuitenkin kiinni ettei se juoksisi pidemmälle. Käännyimme sitten tallitiellemme ja pyörin siinä hetken ympyrää, että herra rauhottuisi ja ymmärtäisi ettei tässä ole mitään pelättävää. Samalla odottelimme Miraa luoksemme ja jatkoimme sitten matkaamme. Emme päässeet tallille takaisin tietä pitkin sillä auto oli edessämme joten kiersimme pellon kautta mikä ei paljoa aikaa vienyt.
Tallille takaisin päästessämme otin Santulta varusteet pois ja meimme vesiletkun luokse, että saisimme viilennettyä herran jalkoja sekä katsella sen muu kroppa liikutuksen jälkeen. Oli senverran kuuma päivä, että tämä teki vain hyvää.
Kävimme sitten vielä syöttämässä santtua pellolla ja Mira otti kameransa mukaan, että saisimme muutamia kuvia herrasta.
Santtu ei ollut poseeraus tuulella vaan halusi vain syöpötellä minkä ymmärsi, mutta välillä se oli ihan kuvattavan näköinenkin. Mira antoi kameransa sitten minun käsiini ja kuvasin heidän puuhiaan jonkin aikaa.
Ihana kuvaajamme pääsi käymään herran selässä ja ihan kuka vaan hymyilee herran selässä! On se vaan niin ihana ja hurmaava poika. Hetken siinä jutustelimme ja päätimme sitten kokeilla tandemia ja samalla katsoa mitä herra oikein siitä ajattelee. Santtu ei sanonut uudesta asiasta mitään, ehkä vaan ihmetteli sekuntin murto-osan ja jatkoi taas syömistä. Tässä oikein edustava kuva puhelimella napattuna. :D
Minulle jäi tosi kiva fiilis tästä päivästä ja toivon samantapaisia, muttei ihan samanlaisia päiviä. ISO kiitos ihanalle kuvaajallemme Miralle. Kuullemma hän haluaa kuvata meitä enemmän jatkossakin mikä on mielestäni vain ihanaa sillä saamme materiaalia ja mukavaa seuraa joka muistuttaa meitä ettei aina tarvitse olla tosikko vaan välillä saa myös hymyillä! :)


Mitä mieltä te olette tämmöisistä postauksista? Onko kuvia liian paljon/tekstiä liian vähän?

5 kommenttia:

 1. Jee, ihana postaus! Sopivasti tekstiä sekä paljon hyvä laatuisia kuvia! :) huomaa että Santtu nauttiu olostaan ja teidän luottamus kasvaa koko ajan vaikka olette olleet pitkään jo yhdessä! Tuo satula näyttää kyllä tooooosi hyvälle teillä! Ja niinkuin mainitsit että jos lisäät siihen koroketta se voisia olla hyvä, pääsisit varmasti kehittymään jos saatte satulan käyttöön!:) hauskaa kesän jatkoa! Käytätkö muuten jotain ötökkäainetta Santulla vai miten herra kestää kuumuuden lisäksi paarmoja ym?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon piristävästä kommentista! :)
   Meillä on paarmojen kanssa ongemia kun Santtu ei tykkää spray aineista yhtään, juuri ja juuri sietää harjan selvitys aineet sun muut. Geeliä aletaan nyt käyttämään mitä käyn agrimarketista ostamassa ensiviikolla että pörriäiset eivät häiritsisi enempää.

   Poista
 2. Kiva teksti :) täällä on aika lailla vähentyny nyt paarmat että ei taida tarvita ötökkä myrkkyä kuin polttiaisten takia :) terkuin tallin akka ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja kuvia ja teidän meno näyttää tosi kivalta :)

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä kuvista :)mielleäni jatkosa otan kuvia :3santtu on hieno poika :)!!

  VastaaPoista