5. joulukuuta 2013

Dusty Diamond osa 2

Toinen osuus muistoja Dustysta! Ihanasta lämminverisestä ruunasta joka oli vain hetken osana elämääni.

Koin Dustyn kanssa plajon ja meillä oli mukavaa. Joskus vastoinkäymisiä sattui, mutta vastoinkäymiset johtuivat tietyistä syistä. Dusty oli joskus täysin malttamaton kulkemaan nätisti ja se kipsutteli pientä tököttiravia kun pyysin sitä kävelemään nätisti. Menohalut olivat liian suuret muutaman vapaapäivän sattuessa kohdalle, mutta koskaan ei sattunut mitään sen vakavampaa. Tipuin Dustylta vain kerran ja sekin oli koeratsastuksessa ilman satulaa. Kun se tuli meidän pihaamme ratsastin sillä ensin satulan kanssa muutaman viikon kunnes aloin työstämään tasapainoani ilman satulaa. Dustyn askeleet olivat pompottavia ja karmeita istua mutta loppujenlopuksi pysyin selässä kaikissa askellajeissa ilman ongelmia. Ravasimme ja laukkasimme pihateitä pitkin pitkin ohjin ja harjoittelimme temppuja.
Minua harmittaa kun meitsä ei ole yhteiskuvia tai videoita missä on kyseisiä temppuja mitä harjoittelimme. Opetin Dustylle kumartamisen ja pusun poskele antamisen. Sekä seuraamaan minua ilman riimunnaruja tai päitsiä talliin.

Vaikka olin Dustyn kanssa muutaman kuukauden, rakastuin siihen syvästi. Se oli seuralaiseni kävelylenkeillä, kävimme juoksemassa pellolla ja vietimme aikaa yhdessä paljon. Alussa Dusty kokeili rajojaan ryöstämällä käsistä ja ryntäämään aitauksen porteista läpi Santun luokse, mutta se loppui kun tutustuimme toisiimme tekemällä asioita yhdessä.
Poikaystävänikin välitti Dustysta ja he pääsivät poseeraamaan yhdessä cosplay kuviin. Me harrastamme poikaystäväni cosplayta ja teimme viimeksi asumme Skyrim nimisestä pelistä jossa on hevosia matkailuvälineenä tai mitenkä niitä nyt kuvastaisi. Poikaystäväni asuun sopi täydellisesti Dustylla ratsastaminen joten väsäsin asuun sopivan satulan joka kiinnitettiin ratsastusvyöhön. Satula on pelin mukainen vanhanaikainen ja raskas satula. Ja vaikka itse pelin hevonen on punasilmäinen ja täysin musta hevonen, oli Dusty hyvä ja mahtava kuvattava! (:
Näistä kuvista on osasta muokattu liina pois ihan vain sen vuoksi että näyttäisi paremmalle. Ja kun poikaystäväni ei osaa ratsastaa niin pidin häntä liinassa. Suitset, ns. satulahuopa ja rintaremmikin ovat myöskin käsialaani. (: Tässä video vielä ennen ratsastusta! :D

 
Raukka katsoi hieman kieroon tuota punaista hyypiötä joka sen yritti saada kiinni. Ei tunnistanut poikaystävääni. (: Hän auttoi minua hevosten kanssa aina sillointällöin, vei talliin ja kantoi vettä kanssani joten hevoset tunsivat hänet, mutta ihmeellinen asu niin kyllä ei ihmekkään jos hevonen ihmettelee! :D

Harrastin Dustyn kanssa siis kaikennäköistä, mutta eniten vietin sen kanssa aikaa harjailemalla, juttelemalla ja kävelemällä sen kanssa pitkin poikin ja ympäriinsä kun en jaksanut mennä kouluun. Lopetin siis kouluni hevosten ja väärän alavalinnan takia. Sentakia olen vielä kouluttamaton ja työkokeilussa sillä pitäähän minun nyt jotakin tehdä. (:


Tässä on ratsastus koosten tapainen video pirteällä musiikilla varustettuna yhdestä hanki ratsastus päivästämme.
Päätin yhtenä päivänä että Dustylla voisi kokeilla hackamorea sillä inhoan erityisesti hevosiaj otka purevat huolaintaan ja oikein narskuttavat sitä kunnolla lakkaamatta ollenkaan. En ymmärrä, mutten vain tykkää siitä ja hampaathan siinä vain kuluu! :D Joten hankin hackamoren jota kokeilin muutaman kerran.


Tämmöinen oli kolmas kertamme hackamoren kanssa jonka jälkeen se sitten sujui paremmin. Kävin Dustylla muutaman kerran maastossa hackamorella ja hevonen oli paljon rennompi. Muuten Dustylla oli kolmipala kuolain suussa mitä sitten tehtiinkään. (:
 
Tässä on sitten koosta yhdestä päivästä Dustyn kanssa milloin keskityttiin hyvään ja perusteelliseen huolenpitoon ja kevyeeseen ratsastamiseen.
Pian tämän videon jälkeen sain sähköpostia blogini kautta Dustyn oikealta mistajalta tietyistä asioista. Hevosella oli siis ollut ns. valeomistaja muutaman vuoden, mutta oikea omistaja sai minuun yhteyden blogini kautta ja tuli käymään helsingistä asti Pohjois-karjalaan hevostaan katsomaan. Puhuimme asioista pitkään ja tuumasimme Dustylla olevan lihaskatoa pukittelun ja muun kiukkuamisen takia. Aluksi ajattelin että se johtuu ahtaasta satulasta, muttei se niin ollut. Dusty oireili selkäänsä ja takajalkojansa joten sen täytyi olla lihaksettomuudesta johtuvaa oireilua. Päätimme että kuntouttaisin Dustyn juoksuttamalla sitä ja ruokkimalla sitä tietyillä rehuilla, mutta meillä ei ollut vielä kenttää eikä sen valmistautumis ajankohtaa tiedetty. Naapuritalossa olisi ollut vanha jalkapallokenttä jossa olisin voinut Dustya juoksuttaa mutta omistaja halusikin Dustyn takaisin itselleen, joten niin tehtiin.
Surullistahan se oli, mutta olen tyytyväinen kunhan hevonen voi hyvin ja on terve. Itkin ja surin Dustyn perään, mutta näille asioille en voinut mitään. Sain tietää minne Dusty on muuttamassa joten pääsisin katsomaan sitä kunhan seuraavankerran käyn etelä-suomessa.
Nämä muutamat videot ovat siis loppuajalta koottuja muistoja itselleni rakkaasta Dustysta. Suren vieläkin ystävän menetystä, muttat iedän sen olevan hyvissä käsissä. Onhan hänen omistajansa eläinkouluttaja ja pääsi tuttuun talliin missä on ollut ennenkin.
Dustysta ja hänen omistajastaan oli lemmikki lehdessäkin artikkeli naksukoulutuksesta! Luin artikkelin hymyssäsuin ja katsoin lehdessä näkyvästä kuvasta että Dusty voi hyvin ja on onnellinen (: En ole vielä päässyt ystävää katsomaan omien kiireiden ja rahatilanteen vuoksi, muttat oivottavasti näemme pian! En malta odottaa sitä päivää kunnes pääsen taas halaamaan sinua. Rakas Dusty<3Lataan tähän loppuun vielä piiitkän muurin kuvia taipaleestamme. (:

Ostin myös side pull suitset joita kokeilimme myöskin muutaman kerran. (:


Mokomakin herra järjesti aina yllätyksiä :D

Aitaus kulki talomme vieressä joten annoin välillä molemmille herroille leipää ja porkkanaa ikkunasta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti