23. huhtikuuta 2014

Onnistunut ratsastus

Jes! Ehkäpä se raviradalla päästely pudotti nyt kaikki kevät hölmöilyt Santusta pois sillä tänään ei ollut kummempia ongelmia vaikka olikin kaveri kentällä samaan aikaan.
Tämmöisen kuraputen hain tarhasta hieman huokaisten, mutta kuitenkin ilolla odottaen että mitä tämä päivä toisi tullessaan. Uskokaa tai älkää, mutta toisella puolella hevosta odotti pahempi muta panssari! Santtu tuli reippaasti talliin mukaani ja ehkä hieman liian innoissaan sillä se meinasi rynniä päälleni tallikäytävällä. Nätisti herra oli kuitenkin harjattavana ja antoi laittaa satulankin ilman kummempia irvistelyitä. Varustuksenamme oli tänään uudet suitsemme ja omppu komipala sillä kaveri oli kentällä enkä halua ottaa sitä riskiä että Santtu pomppii ympäriinsä kun mikäkin kenguru ja opi siitä että niin saisi tehdä. Lisäsin vielä piuhat(jousto chambon) mukaan sillä emme ole käyttäneet niitä nyt todella pitkään aikaan ja haluan kuitenkin herran työskenelevän tulevaisuudessa hyvässä työasennossa, mutta kuitenkin rentona.
Herra oli tietty ihmeissään chamboneista eikä osannut oikein enää myödätä niille vaan veti päätään ylös ja avasi suutaan, muistutin herraa hieman kädellä ohjan kanssa mitenkä sen pään pitikään olla ennen kuin nousin selkään. Selkään nousussa oli taas omat ongelmansa että Santtu ei halunnut mennä pölkyn viereen vaan rempsotti kaula pitkällä mahdollisimman kaukana siitä. Sain herran kuitenkin tarpeeksi lähelle ja väistätin takapäätä pölkyn viereen missä se sitten odotti nätisti kun nousin selkään ja kiristin satulavyön sopivammaksi työskennellä.
Sitten kun pyysin Santtua eteenpäin se halusi vain peruuttaa mutta sen ymmärsi että paine kuolaimessa mikä veti herraa taaksepäin johtui chamboneista, minulla oli ohjat löysällä ja puristin hieman pohkeilla kyljistä enemmän ja kun maiskautin suulla niin sitten lähdettiin eteenpäin. Muutama ihan pieni pomppu/hätkähdys vain ilmeni alussa kun kävelimme kenttää ympäri mutta ei kuitenkaan sen pahemmin mikä oli todella hyvä asia. Ehkäpä tosiaan raviradalla päästely oli hyvästä tai sitten herra keskittyi chambonien salaisuuteen ja etsi itselleen hyvää päänpaikkaa ilman ylimääräistä painetta. Ken tietää mikä oli homman nimi?
Saimme hienosti nostettua ravit sekä laukat kumpaankin suuntaan ilman mitään hötkyilyjä, mutta välillä kun kaveri oli toisella puolella kenttää saattoi muutama energisempi askel ilmaantua peliin mukaan mutta ne korjattiin pidätteillä mitä Santtu kuunteli yllättävän hyvin tänään.
Pidin normaalia pidemmät loppukäynnit ihan huomaamattani, mutta se taisi olla vaan hyvä Santun puolesta sillä se ei puuskuttanut enää yhtään kun nousin selästä ja löystin satulavyötä.
Kun ilma oli niin ihana ja aurinkoinen ajattelin ottaa nyt sitten muutaman kuvan uusista suitsistamme ja tietty hienosta Santusta! :)

Sellaiset ihanan väriset meksikolaiset olemme nyt saaneet, vaihdossa lähti meillä käyttämättömät havunvihreät puuvillapintelit sekä yksi musta huopa mistä kyllä tykkäsin muttei sillä olisi meillä kyllä käyttöä. Olen enemmän pirtsakkaiden värien käyttäjä :P Kuvissa turparemmi hieman vinossa ja otsapanta meidän täytyy vaihtaa sillä herralla kun on niin leveä pää ja muutenkin niissä on pinkkejä timantteja mistä en sen koommin välitä. :)

Mitäs sanotte suitsista? Oliko hyvä vai huono hankinta?

1 kommentti:

  1. Nuo suitset on niin ihanan väriset, hyvä hankinta! :--D

    //roosajawiller.blogspot.fi

    VastaaPoista