23. syyskuuta 2013

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Tässä päivässä olikin sitten hieman enemmän vauhtia. Joo-o. Töissä normaalit aamu puuhat eli karsinoiden puhdistus, ilta ruokien laitto valmiiksi ja sen semmoista perus jöösäämistä.
Sempä jälkeen menin liikuttelemaan vanhusta sanotaanko häntä nyt vaikka P'ksi. Eli kirjain P. :D
Kun menin ottamaan tätä herraa laitumelta niin Santtu tuli ilmiselvästi mustasukkaiseksi sillä se hirnui ja juoksi portille katsoen ja höristen minua ihmeissään. Santun ja P'n laitumet ovat siis vierekkäin. Hyvin surullisen oloisena Santtu poika jäi katsomaan ja ravailemaan hämillään kun se ei päässyt mukaan. Noh, vein P'n hoitopuomille harjattavaksi ja venyteltäväksi. Herralla oli ihana pissi panssari oikeassa kyljessä jotah inkkasin siinä sitten seuraavat kaksikymmentä minuuttia. :D
Sempä jälkeen venyttelin jalkoja rennosti ja menimme kävelemään kentälle. P on hassu siitä että se rentoutuu käsittelyssäin jopa niin hyvin että se roikottaa aina(Hevos ihmiset ymmärtävät tämän tarkoituksen:D). Nätistihhän se aina menee ja tottelee mikä on tietty hyvä juttu ja hevonen pääsee taipumaan vanhoista raajoistaan joka on tarkoitukseni (:
Tämä hoidon jälkeen vein P'n takaisin tarhaan ja menin syömään.
Syömisen jälkeen sain tehtäväkseni harjata ponin ja toisen suokin näköisen puoliverisen. Kutsukaamme ponia poniksi ja tätä jyhkyä vaikkapa Myhkyksi :D Allright!
Harjasin nämä herrat ja ne olivat molemmat kauhean aktiivisia ja turhautuneita. Näin on päässyt käymään sillä niillä ei ole ollut paljoa liikuntaa ja tässä asiassa minä sitten autan ;) Otin ponin ensin hoidokiksi juoksutukseen eli juoksin/hölkkäsin sen kanssa ympäri kenttää tehden erilaisia kuvioita ja ympyröitä. Väistätin sitä myös hieman ja yritin saada sen mahdollisimman rennoksi ja kuuliaiseksi jossa sitten onnistuin hyvin, tai ainakin luulen niin (:
Sitten otin Myhkyn hommiin jota minun on tarkoitus liikuttaa tämä viikko maasta käsin ja tavoitteena on saada sille tekemistä ja lopettamaan turhat hölmöilyt mitä turhistunut hevonen tekee. Eli yritin saada Myhkyä kuuntelemaan ja taipumaan ensin jonka jälkeen juoksutin sitä narupäitsien avulla pidemmällä riimunnarulla ravissa molempiin suuntiin. Tämä jälkeen hevonen kuunteli minua ja klki perässäni pitkin kenttää ja väisti tilaani kun kävelin sitä kohti, peruutin tai menin sen takapuolen viereen asenteella ''Minun tila!'' :D Sain Myhkyn väistämäänkin aika hyvin molempiin suuntiin antamalla painetta taka sekä etupäähän jolloin hevonen haki muotoa väistäessään minusta pois päin nätisti jalat ristissä astuen.
Kun tämä kaksikko oli hoidettu loppuun ne vietiin takaisin tarhaan ja sitten olikin Santun vuoro tulla töihin.
Olin hakemassa Santtu poikaa laitumelta kun alkoi satamaan. Menin takaisin talliin hetkeksi ja pieni lyhyt sadekuuro meni ohi nopeasti. Jutustelin erään lämppäritamman omistajan kanssa niitä näitä samalla kun odottelin sateen loppumista.

Ps. Kuvat ovat huonoloaatuisia ja muokkaamattomia niinkuin aina :D 

Sateen loputtua otin Santun karsinaansa hoidettavaksi. Poika seisoi hirmu hienosti paikallaan kun harjasin sen ja höpisin niitä näitä. Satulan laitossa meillä on nyt ongelmana luimiminen ja pieni ilmaa näykkiminen. Komennan aina topakasti poikaa kun se näin tekee ja loppujenlopuksi kun kiristin satulavyötä se ei tehnyt niin ollenkaan eli eiköhän tämäkin tästä ;)
Muissa hoito toimenpiteissä ei ollut mitään ongelmaa joten sitten eikun vain kentälle juoksuttamaan jätkä ;)

Kävellessämme tallista ulos huomasin miten Santtun osteli takajalkoja suojien takia korkealle ylös kävellessään mutta ulos päästyämme tämäkin loppui. :D
Siinäpä sitten kävelytin poitsua muutaman kerran kentän ympäri molemmissa suunnissa ja kokeilin juoksuttamista. Koko pävän olin pohtinut että osaako Santtu nyt sitten josta liinassa. Ja kyllähän se jotenkin osasi! Olin iloinen, mutta vasemmassa kierroksessa ensimmäisen laukkapätkän jälkeen tämä alkoi ahtaamaan luokseni ja yritin maiskuttaa sitä eteenpäin jolloin tämä potki minua päin jolloin tietty hieman säikähdin ja olin varovaisempi. Sama jatkui molemmissa kierroksissa, pysäytin Santun ja tutkin jalat ettei niissä ollut mitään vikaa ja totesin että jätkä ei vaan nyt dikkaa tästä jutusta. Jatkoin silti hieman varoen takapäätä aina siihen asti kun homma rullasi hyvin molempiin suuntiin.
Sillä ainakin oman kokemuksen mukaan hevosta ei saa päästää huonon suorituksen jälkeen pois ettei se vaan opi pahoille tavoille. Eikös juu? :)
Tämä operaation jälkeen vein jätkän karsinaansa ja purin varusteet pois, annoin pari leipää ja vein yksinkertaisesti takaisin laitumelle :D Menin sitten puhdistamaan suojat, kuolaimen ja pistin varusteet paikoilleen jonka jälkeen olikin edessä kotimatka (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti