11. huhtikuuta 2015

Ankaraa infoa

Heissulivei, en ole tehnyt pitkään aikaan mitään kuulumis postauksia omaan tai meidän tilanteeseen liittyen, joten tässä tätä olisi. Haluaisin kertoa teille nyt, tässä ja heti aivan kaiken, mutta syystä tai toisesta jätän suuriakin asioita kertomatta mutta tässä tulisi ensimmäisenä suurin ongelmamme tällähetkellä..
Haluan infota teitä hieman muutto asioissa. Minähän siis muutin helmikuussa Suonenjoelle ja Santtu jäi Leppävirralle koska luulin, että se saa olla siellä pitempään, mutta toisin kävi. Meillä on Superin kasvattajan kanssa sukset niinsanotusti ristissä ja emme tule toimeen. Vanhan ajan ravimies kun on niin antaa mielensä mukaan ohjeita ja hänen mukaansa pitäisi hoitaa hevosta josta minä en tykkää ja hän ei ymmärrä miten hevostenhoito on kehittynyt ja uusi vempaimia on keksitty. Olen saanut itkua ja hammastenkiristystä siitä kun en halua, että Santulle annetaan kauraa ja käytämme sillointällöin joustochamboneja(piuhoja), ymmärrän tietysti hänen pointtinsa ja otan hyviä ohjeitakin korvan taakse, mutta minä en kestä kuunnella kun hän haukkuu hevosen maanrakoon ja käskee tappamaan sen.

Paripäivää sitten, kun tulin kotiin sain äidiltäni soiton, että kasvattaja oli käynyt jutustelemassa äidilleni tulevasta ja kertoi ettei jaksa hoitaa kolmatta hevosta. Ymmärrän tietysti ettei vanhempi mies jaksa hoitaa liikaa hevosia ja sentaki Santun minulle myikin aikoinaan. Mutta tässä menee taas ymmärrys, että hän ei minulle voinut sanoa suoraan tätä asiaa vaan se piti käydä heittämässä äitini hartioille heti seuraavana päivänä kun olin lähtenyt kotiin.
Noh, jokainen tekee tavallaan. Meillä on nyt sitten kiire löytää herralle uusi tallipaikka tai jos sellaista ei löydy ajoissa on keksittävä jokin väliaikainen ratkaisu tähän hommaan. Myymään tätä rakasta eläintä en ala, sillä mielummin laitan sen vihreimmille laitumille kun annan tuntemattomien ihmisten käsiin, mutta ylläpito on korvantakana.
Toivon ettette tuomitse minua ja toivottavasti edes osa teistä pitää pukkuja ylhäällä meidän puolesta.

Haluan pysyä nyt positiivisena ja sentakia kyselenkin teiltä apuja toisenlaisessa asiassa. Olen miettinyt jo pitkään clippaavani Santun jollain tavalla, mutta oman 'taiteellisen' näkemyksei takaa tietysti. Supermiesmerkkihän herralta jo löytyy joten clippaus täytyy olla sellainen, ettei merkki mene pilalle. Tässä kolme omaa näkemystäni mitä olen suunnitellut.
1. Perus 'trace' klippi hieman erilaisilla linjoilla takamuksessa2. Tähtiä lapojen päällä kenties?
3. SIIVET omnom
Siinä ovat 'hienot' ajatukseni Superin klippaamisesta. Päätin kohdistaa kaikki ''trace'' tyyliseen klippiin koska Santtu ei liiku paljoa. Kesähän tässä on tulossa joten klippausta ei välttämättä tarvitsisi edes tehdä, mutta haluampahan kokeilla. Oma hevosenihan se on ja jos se menee pilalle vedetää koko poika nakupukuun! Tietysti näillä kevään ja alkukesän viileillä keleillä kevyt loimi on tietty paikallaan jos aletaan nakuilemaan. Onneksi sellaisia löytyy jos punaturkkia viluttaa.

HUOM. Nämä eivät ole siis täysin valmiita suunnitelmia joten antakaas muutoksille tilaa. Viimeiseen silaukseen, eli hevoseen tehdään tietysti jotakin eritavalla kuin näihin. Voi tietysti olla etten klippaile herraa ollenkaan, paitsi parantelen tuota takapuolimerkkiä sillä karvan kasvu on vienyt sitä hieman vinoon ja yksi kohta on kasvanut jo umpeen.

Olen myös laatinut Santun ruokinnan uuteen uskoon, sillä heinän kulutus on aivan järkyttävä. Päätin lisätä ruokaa ja vähentää pikkuhiljaa heinää. Saa nähdä mitä herkkävatsainen otus tähän sanoo. Tämä uusi ruoka on maistunut kuitenkin hyvin, että hyvään suuntaan ollaan menossa! Saattaa olla että lisään vielä ruokintaan AE-vitamiinia ja ruusunmarjaa, mutta se vielä tosiaan mietinnässä.

Entinen menu:
2dl - Pellavainen
4dl - Racing Prix
2mittaa - Biotiini
+muutama porkkana

Uusi menu:
2dl - Pellavainen
2dl - Mineral Plus
0,5-1l - Peacemaker
2mittaa - Biotiini
+muutama porkkana

Nyt olisi teidän vuoro avata taas suunne. Kertokaa mitä olette mieltä uudesta ruokinnasta, minkä klippauksen valitsisin ja voitte tietysti kertoa mitä olette mieltä tallin vaihdosta joka tuli melkein yllätyksenä itsellenikin

7 kommenttia:

 1. Ymmärrän kyllä, mutta tuo vihreimmille laitumille laittaminen kun et halua myydä, eikös se ole vähän liioteltua? Mutta toivottavasti saisitte santun mahdollisimman pian uuteen paikkaan!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sentakia laittaisin hevosen mielummine vihreimmille kuin myisin sillä Santtu on vanha, stressaava hevonen jonka joskus aikaisemmin myin epävirallisesti jos olet meidän historiasta tietoinen. Santtu ei saanut kunnon hoitoa ja minun oli pakko hakea se takaisin sillä olin vielä virallisesti sen omistaja enkä halua että syytteet tulisivat minun niskoilleni. Tästä jäi huono maku suuhun ja mieluiten annan hevosen mennä kun annan sen tietämättömien käsiin.

   Poista
 2. Ruoka kuullostaa fiksulta ja toivon todella että löydätte uuden tallipaikan :/ Tosi tyhmää tuollainen maton alta nykäisy tallinpitäjän osalta :(

  Klippaus kuullostaa rehellisesti sanottuna typerältä. Jos Santtu ei liiku, se on täysin turhaa. Oletan että hevonen saa ulkoilla nyt nakuna, mutta klippauksen myötä se joudutaan käärimään loimiin. Hevoselle ilman loimea ulkoilu on aina mukavampaa, joten vähän hölmöä vetää karvat pois vain huvin vuoksi, kun hevonen joutuu siitä sitten epämukavampaan tilanteeseen.. Kukin toki tyylillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klippaus kuulostaa todella tyhmältä itsenikin mielestä joten tämä oli tämmöinen piristys idea itselleni jotta sain vähän muuta mietittävää. En toki klippaa hevosta jos säät jatkuvat näin kylminä tai jos tässä fiksuunnun. Santtu liikkuu muutaman kerran viikkoon ja nyt alkaa liikkumaan enemmän kun en ole koulussa vaan sen luona aina kun kyydit järjestyy. :)

   Poista
 3. Tsemppiä tosi paljon sulle! Ja toivottavasti löytäisit sen talli paikan pian :)
  Mutta nuo siivet klippauksena ois aika mahtavat! :D

  VastaaPoista
 4. Toi kolmas klippaus ois tosi kiva! Ja eiks se tallipaikan vaihto oo parempi jos ei tallinpitäjän kanssa onnistu? Mut tsemppiä teille jatkoon :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallipaikan vaihto on mitä parhain vaihtoehto mutta stressaavalle pappa-hevoselle se on taas iso päätös. Ja tallinpitäjä tuli ja näkkäsi asian tuosta vain nenän eteen joten toki se stressaa, mutta kiitos tsemppauksista. Toivonmukaan löydämme sopivan paikan Superille!

   Poista