21. elokuuta 2014

'Yllätys' visiitti kotona

Ihan olan takaa yllätti itseänikin kun olin bussissa menossa kotiinpäin keskellä kouluviikkoa. Lähdin keskiviikkona siis asuntolasta suoraan kotiin käymättä koulussa, koska Santulla oli eläinlääkäri aika seuraavana päivänä klo: 10:30 ja tarvitsin muutenkin kouluun lämpimämpää vaatetta plus joudun vielä huomenna viemään asioita eteenpäin täällä Outokummussa. Mukaan tulee siis toinen iso kassillinen tavaraa kouluun, mitkä ovat syys- sekä hieman talvivaatteita.

Palaillaampa nyt sitten tähän päivään. Aamulla oli aikainen herätys sillä Sonja(tallinpitäjämme) tuli hakemaan minut tallille tuntia aikaisemmin, ennen kuin eläinlääkäri sanoi saapuvansa raspaamaan herran purukaluston. Ensimmäinen asia oli sitten napata matkaan turvalta avattavat päitset ja viedä Santtu ponien tarhaan, lähemmäs pihaa ja ponien aitaus oli parempi operaatiopaikka, ettei Santtu pääse syömään operaation aikana eikä hetkeen vielä sen jälkeenkään. Käytössämme oli miedän uusimmat punaiset päitset mitkä oikeastaan hankin juuri tätä operaatiota varten ja sitten tietty myöhempään käyttöön. Päitsien mukana sain halvalla myöskin muutaman pehmusteen ja tietysti laitoin päitsiin niskapehmusteen ettei Santun herkästi narhiintuva niska vahingoitu operaatiossa.

Santtu sai hetken napostella pihasta vihreää ennen tarhaan menemistä ja eläinlääkärin saapumista. kun eläinlääkäri sitten vihdoin saapui alkoi minua jännittämään, että mitenkä kaikki menee. Santtu oli pakko rauhoittaa ensin sillä herraa ei ole minun kuullen ikinä raspattu ennen. Mietin mitenkä herra reagoi rauhoittavaan aineeseen. Kaikki meni kuitenkin todella mallikkaasti kuin vanhalta tekijältä. Kun tämä iso eläin alkoi pienesti väsyä ja nuukahdella aineen vaikutuksesta oli aika laittaa suun avaaja(elevaattori) paikalleen.


 Santtu oli aluksi rauhallinen ja oli puoliksi nukuksissa kun suu huuhdeltiin ja eläinlääkäri alkoi raspata hampaita. Hetken kaikki meni hyvin kunnes Santtu alkoi heiluttamaan päätään sekä askeltamaan eteenpäin. Rauhoittava ei siis tepsinyt tarpeeksi pitkään joten oli toisen annoksen vuoro. Odottelimme hetkisen kunnes kokeilimme raspausta taas uudestaan. Nyt Santtu oli enemmän rauhallisempi ja pää oli rentona maata kohti ja jouduin pitämään sen päätä ylhäällä aluksi kunnes Santtu alkoi taas astelemaan eteenpäin ja heiluttelemaan päätään niin paljon että oli pakko antaa vielä kolmas annos rauhoittavaa, ettei käy hassusti.
Onneksi operaatio oli nopeasti loppujenlopuksi nopeasti ohi ja väsynyt Santtu pääsi toipumaan rauhoituksesta. 3annoksen rauhoitus taisi tehdä tepposensa herraan sillä kun katselin sen huojumista pelästyin monesti, että se olisi kaatunut siihen paikkaan.


Onneksi selvisimme tästä 'humala tilasta' naarmuitta ja turvallisesti herra köpötteli perässäni hetken huilailun jälkeen takaisin tarhaansa jossa se heräsi nopeammin rauhoituksesta tähän päivään. Jäin tarhaan vielä hetkeksi herran seuraksi ja katsoin, että se osaa toimia itse hyvin ja ettei kävely ole kompuroivaa, mutaisella alueella kun liukastuisi helposti.

 Lukijoillekkin nyt tiedoksi, että olen kotona viikonlopun ja palaan opintojen pariin sunnuntaina iltapäivällä. Sään salliessa touhuan Santun kanssa mahdollisimman paljon nyt kun tulin käymään sen luona. On ollut aivan hirvitön ikävä tätä hassua aasia <3
Kuulumis postaus koulusta jäi nyt siis myöhempään ajankohtaan tämän loman takia, sillä en kerennyt käydä eilen kyselemässä opettajilta lupa-asioita näihin blogi postauksiin. Kysymyshän kuuluisi siis, että mitä saa kuvata, julkaista ja mitä saa kertoa ja mitä ei, mutta eiköhän ne asiat selviä sitten ensiviikolla. :)

4 kommenttia:

 1. Oliko santulla isoja piikkejä hampaissa? Luulisi ainakin jotain olevan jos ei ole ennen koskettukkaan. Laitathan postausta jos ratsastettavuus muuttuu paremmaksi tämän myötä😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa en tiedä, mutta toisella puolella(olikohan oikea) oli isompia piikkejä, mutta enimmäkseen pientä hiomista siellä oli. Ja postausta tulee ajanmittaan kun olemme ''uutta suuta'' testailleet! ;)

   Poista
 2. Ei pahalla, mutta kieltämättä ihmetyttää miksi Santtua ei ole aikaisemmin raspattu? Rokotuksetkin ovat tainneet unohtua, jos mietityttää miten se reagoi piikkeihin? Kuvasta päätellen kaviotkin olisivat tarvinneet jo vuolua... Juuri uusimmassa kirjoituksessasi kerrot kuinka rakas ja tärkeä Santtu on sinulle. Miksi et siis pidä parhaasta ystävästäsi huolta? Selkäongelmia ei ilmeisesti ole kesälomien takia käynyt vielä ammattilainen katsomassa, vaan hoidat sen itse hieromalla ja ihmekone bemerillä? Tallinpitäjän ylimääräinen satula ei ole ihan sopiva, mutta sitä käytetään kaikesta huolimatta romaanivirityksellä, vaikka selkä on jo valmiiksi jumissa? Sanonta "There's no such thing as a free lunch" pätee tähän. Vaikka hevonen olisi halpa tai vaikka ilmainen, ei sen ylläpitäminen ole halpaa, saati ilmaista. Hevosesta täytyy pitää huolta ja valitettavasti pelkällä rakkaudella ei hevosen hyvinvoinnista voi huolehtia. Valitettavasti lämppäreiden huono maine perustuu juuri näihin tapauksiin, kun halvasta hevosesta ei viitsitä huolehtia kunnolla tai siitä yritetään huolehtia alta riman, mahdollisimman halvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santtua ei ole aikaisemmin raspattu sillä oman oppini sekä muiden läsnäolleiden perusteella hampaissa ei olisi ollut mitään vikaa. Nyt kuitenkin Sonja huomautti minua hampaista ja katselimme suuta paremmin. Viisaampien ihmisten kanssahan sitä olisi pitänyt keskustella niinkuin teinkin. Soitin eläinlääkärille ja kysyin asiasta joka sanoi ettei sillähetkellä kerkeä tulla käymään joten se jäi myöhempään ajankohtaan ja kuolaimettomilla pärjättiin oikein mallikkaasti. Nyt kun Santtu alkoi enemmän oireilemaan suustaan otimme yhteyden lekuriin jonka sijainen tuli paikalle. Sijaisen takia minua jännitti toimenpiteet ja tämä oli ensimmäinen kerta kun olin itse PAIKAN PÄÄLLÄ kun hevosta sörkittiin neuloilla. Hevonen on rokotettu ajallaan ja se on taas pian edessämme. Selkäongelmat ovat pienentyneet omalla hoidolla, mutta ammattilainen on tulossa katsomaan selkää mahdollisesti ensikuussa. Asiat ovat siis hoidossa. Etkö ole ennestään nähnyt hevosilla käytettävän romaaneita vai mikä siinä nyt niin ihmeellistä on? Satula on herralle sopiva, mutta kaipaa tietysti selkälihasta ennenkun sitä voi ilman romaania käyttää. Satulalla oli hintaa 50€ joten eipä tuo pahasti kirpaise jos satulan joutunee vielä vaihtamaan. Nyt se on meillä toiminut todella hyvin joten se ei ole ongelma. Selkä kun ei ole enää suurimmista ongelmistamme. Tämä satula on muutenkin tällähetkellä nimityksellä 'väliaikeinen'. Kiitos kun huolehdit, mutta jos sinulla on näinkin pätevää asiaa mitä et halua 'pahalla' sano voisit tulla nimesi kanssa asioimaan ensikerralla. :)

   Poista