9. elokuuta 2014

Hevosen pylly on paras


Niinkuin huomaatte, Janette on nyt myöskin aika iso osa tätä blogia sillä hän vierailee taas tässä postauksessa sekä tulevassa jonka vielä jemmaan toiseen kertaan. Tämä postauksen teksti liittyy viime keskiviikkoon(6.8) jolloin meillä oli luvassa ilman satulaa ratsastusta western huovan kera jonka Janette toi käyttöömme. Varusteissa oli mukana ratsastusvyö jos vaikka tuntuu, että tasapaino heikkenee ja tietty hackamore Superin ohjaamiseen.
Treenimme oli kevyehkö, mutta kuumuudessa Santtu hikosi odotettua enemmän(asteita taisi olla jopa täydet 30!). Janette ratsasti Superilla ensin kaikki askellajit läpi eli käynti, ravi(peitsi) sekä laukka mikä meni todella hyvin. Ravin kanssa oli taas hieman ongelmia sillä peitsaamisesta ei tule loppua, mutta ehkäpä ensikerralla kengityksessä kun lyödään herralle taas kengät jalkaan tämä omituinen kipsuttelu loppuisi ja ravi löytyisi normaalisti.Janeten jälkeen oli luonnollisesti minun vuoroni nousta ratsaille jossa mekin kävimme tietty askellajit läpi parhaamme mukaan. Ilman satulaa on ehkä tietty helpompi pysyä kyydissä kun Santtu peitsaa, mutta en silti tykkää siitä yhtään, että herra käyttää sitä askellajia niin paljon. Saimme silti aika hyviä ravipätkiä aikaiseksi ja laukkakin pyöri hyvin molempiin suuntiin.
Kokeilimme taas tuota Santulle inhottavaa liikettä nimeltä pohkeenväistö ja tälläkertaa tämä sujui ajoittain todella hyvin vaikka herra veti välillä hernettä nenään ja ahkeraan tahtiin. Muutama metri sinne sun tänne teki kuitenkin Santun muistille hyvää ja kun päästiin taas normaalisti käppäilemään eteen oli herra tyytyväinen.
Kun pohkeenväistöstä sekä aidassa verkkailusta oltiin vedetty tarpeeksi herneitä nenään niin ratsastajien kuin hevosenkin puolesta oli hyvä päätös käydä nostamassa muutamat laukat pellolle. Ratsastin Santun aidasta pellon puolelle ja kävimme reittimme ensin käynnissä josta siirryimme laukkaan ja oli muutama kerta kun meinasin oikeasti sekä valehtelematta tippua Santun selästä, mutta onnekseni niin ei käynyt sillä hevonen olisi löytynyt pellon toiselta puolelta muutamassa minuutissa.

Tietty Janettekin pääsi laukkaamaan pellolle ilman satulaa josta tämä parivaljakko nautti huomattavasti. Molemmat suunnat tietty läpi käyden välillä kävellen sekä ravaillen Santtu alkoi hikoamaan enemmän joten pikkuhiljaa oli loppukäyntien aika ja Janette kävelytteli herraa pellolla josta Santtu oli täysin erimieltä. Välillä palaten laukkapoluille herra nosteli itsenäisesti ravia sekä laukkaa josta oli pakko käntyä aina pienemmälle ympyrälle, mutta eipä tuo ketään haitannut, että herra otti ilon juoksemisesta irti.


Ratsastuksen jälkeen Janette ratsasti Santun tallin pihaan ja nappasimme varusteet pois jättäen kuitenkin hackamoren herran päähän. Nappasin muutaman rakennekuvaa muistuttavan otoksen jonka jälkeen otimme vesiletkun käyttöömme ja sen avulla kylmäsimme herran jalat ja muutenvain helpotimme kuuman päivän takia herran oloa kastelemassa koko hevonen! Kuvien jälkeen on video tästä operaatiosta joka kannattaa katsoa huumorin kanssa.

Kun Santtu oli viilennetty, Janette vei herran pellolle syömään vihreää jolloin minä kannoin pesupaikalta varusteemme takaisin varustehuoneeseen ja kannoin Santulle vettä tarhaan jonka jälkeen liityin ystävysteni seuraan kera (Santun mielestä) pelottavan jaffa pullon.Kun pelottava jaffapullo oli tullut tutuksi oli Santulla taas syöminen mielessä. Me istahdimme Janeten kanssa vihreälle ruoholle Santun viereen ja tutkailimme ottamiamme kuvia päivästämme samalla nauraen Santun hassuille ilmeille sekä pelleilyille. Totesimme vielä hyvän päivän lopuksi, että hevosen pylly on se paras pöytä vaikkapa piknikille! :)

Hassu muuli :D


Kertokaas omia kokemuksianne ilman satulaa ratsastuksesta ja oletteko te kokeilleet kiitolaukkaa avoimella pellolla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti