23. toukokuuta 2014

Onhan tullut kesä (kuvia +video)

Olen monesti haaveillut ratsastavani ilman satulaa ja muita vermeitä Santulla maastossa ja kentällä ongelmitta ja nyt otimme siihen suuntaan osoittavan askeleen. Tai ainakin pienen sellaisen.

Tänään kävin tallilla poikaystäväni kanssa jonka nappasin koulupäivänsä päätteeksi mukaani kuvaajaksi ja tietty mukavaksi seuraksi. Suu mutrussa tuo lähti mukaani mutta oli meillä ainakin mukava päivä yhdessä jos ei muuta.
Tallille saapuessamme Santtu oli laitumella piehtaroimassa melkein tien vieressä ja kun oli molemmat kylkensä kääntänyt, se lähti vinkuen peräämme hurjaa vauhtia ja jäi ihmettelemään portille kun menimme viemään pyörän tallin seinustalle ja siivoamaan karsinan.
Kun herran karsina oli puhdas ja iltaruoka laitettu valmiiksi lähdin hakemaan herraa tarhasta joka pörisi minut nähdessään. Siitä alkoi kunnon puunaus sillä Santtu oli yltä päältä mudan peitossa, onneksi kuivuneen sellaisen. Kentälle lähtiessämme varusteina meillä oli ratsuvyö jalustimien kera ja suitset omppu kolmipalalla sekä liukumartingaali. Tietysti herralla oli suojat(pintelit & putsit) ja minulla kypärä.Kävelytin Santun kentän ympäri muutamaan otteeseen molempiin suuntiin ja suljimme aukinaiset portit varmuuden vuoksi jos jotakin sattuisi. Santtu pelkäsi hieman porttien naruja eikä halunnut tulla niiden lähelle joten jouduin jättämään sen hieman kauemmaksi seisoskelemaan muutaman yrityksen jälkeen. Siinä se sitten odotteli kunnes tulen sen luokse ja jatkoimme matkaa.
Muutamaan otteeseen jouduin tyhjentämään kenkiäni sillä Santtu potki etusillaan hiekkaan kenkien sisään ja minulla oli vain nilkkuri sukat ja kylmä hiekka tuntui ikävältä kengässä. Santtu ihmetteli omituisia touhujani. :D


 Minua mietitytti pitkään päälläni olevat farkku shortsit että olisivatko ne kuitenkaan hyvät ratsastaa ratsuvyön kanssa sillä vyö painaa aika pahasti polvia. Ei ollut kuitenkaan aikaa vaihtaa housuja sillä olimme jo kentällä ja muutenkin olisin pakahtunut kuumuuteen jos olisin vaihtanut ratsastushousut.
Mutta alkukäynnit olivat nyt ohi ja eikun selkään HOP!

''Moi! Mä oon menossa töihin.''
Santtu: ''Hei mitäs me tässä seisoskellaan! Mennään jo!'' Minä: ''Niin mitä mun pitikään nyt tehdä?''
-Näytän kyllä niin kärsivältä! :D
 Kävelin Santun kanssa myöskin selästä käsin molempiin suuntiin ja hain hieman rentoutta sekä kontrollia tässä vaiheessa. Pahoittelu kuvista, poikaystäväni ei osaa kunnolla käyttää kamerani tarkennusta jonka takia se on yleisesti aina taustassa.

Onko tämä nyt se kun hevonen käyttää takajalkojaan? :D
 Lähdimme verryttelemään ravilla joka tippui yleisesti aina peitsiin ja tämä ratsastuskerta piti olla puomien kanssa työskentelyä mutta kun poikaystävä oli mukana ja kinusi kotiin nii nen viitsinyt alkaa asetella puomeja kentälle. Joten työskentelimme sileällä ja ehkäpä ensikerralla otamme puomit eteemme ja harjoittelemme sitä rentoa ravia.
Verryttely volttien sekä ravi pätkien jälkeen nostimme laukkaakin. Seuraavat kuvat ovat päätä huimaavan tarkkoja vai mitä!? :D

Täältä me tullaan niinkin kovaa ettei kamera pysy mukana!

Ja siitä nousi oikea laukka joka pyöri aika hyvin
 Muutamien laukannostojen jälkeen olikin vuorossa muutama ravipätkä ja loppukäynnit.


Santtu viilettää menemään ja ratsastaja on taas itse muualla huuhailemassa.
 Tähän väliin laitan vaikkapa tämän videon. Lyhyen puoleinen, mutta ehkä riittävä. Tässä näkyy hyvin miten Santtu laukkaa vasempaan kierrokseen. Harmillisesti poikaystäväni ei kuvannut toista laukka pätkää mikä olisi ollut oikeaan suuntaan.Melkein 100% onnistuneen ratsastuksen jälkeen otimme ratsuvyön ja martingaalin pois ja kävelimme ilman satulaa vielä kenttää ympäri muutamaan otteeseen. Pitihän siinä yrittää poseeratakkin että saataisiin yhteiskuviakin kokoon.Tarkennus taas metsässä :P


Santtu: ''Mua nukuttaa. lopetettasko jo tähän?'' Minä: ''No mitäpä sitten seuraavaksi keksisi?''Perus; Nouse selästä ja laita housut kondikseen tilanne

Minun rakkaat mieheni yhdessä ja kavereita. :) Syy miksi herralla on suitset jo auki oli se kun purin sen suoraan tuohon ulos ja vein takaisin tarhaan vielä hetkeksi ennenkuin menisi yöpuulle talliin.
  Hieno päivä vaikka huomasinkin että Santtu ei liiku kovin puhtaasti ravissa tai laukassa. Se johtunee takapään jumista jota yritin hieman availla kun löysin muutaman jumi lihaksen. Pitäisi BEMER kiikuttaa tallille tässä jokupääivä että saisi herra taas hoitoa mutta pyörällä se on aika hankalaa, se on iso laukku mitä ei saa repuksi ja tarakalla se ei pysy sillä lainapyöräni tarakassa ei ole minkäänlaista kiinnitys tsydeemiä eikä meilläkään ole niitä 'mustekaloja' eli kumilenksuja missä on ne ihmeelliset kouku päissä. Näillä siis mennään nyt mutta yritän keksiä keinon kantaa BEMER'in mukaan tallille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti