8. toukokuuta 2014

Toukokuiset kuvat

Käytiin kokeilemassa Santun kanssa maastossa kävelemistä eilen ja kaikki meni todella hienosti lukuunottamatta sitä, että se jyräsi minun edelläni suurimman osan ajasta.
Tallille mennessäni tuumailin päivän puuhia sekä päätin ottaa kuvat myytävistä tavaroistamme jota lisään myöhemmin blogikirppiksellekkin kun tästä jaksan sekä kehtaan. Satulamme on nyt siis myynnissä eli jos joku teistä lukijoista tietää lämppärin vailla satulaa ja on suht samanlainen selkä kuin Santulla voitte vinkata. Satula on kapea ja sopii korkea säkäiselle pollelle, lapatilaa siinä ei siis ole ja sentakia etsimme uutta.
Tallilla otin siis ensin kamppeista kuvat ja sitten hain Superin harjattavaksi, mutta tälläkertaa päätin hoidella herraa ulkona sillä oli nätti ja lämmin päivä.
  Ihmetellen Santtu käveli puomille kanssani, mutta osasi käyttäytyä hyvinkin herrasmiesmäisesti kun sen puunasin puhtaaksi ja pintelöin jalat kuvia varten. Kamera minulla oli kokoajan vieressä ja tarkoitus oli ottaa rakenne kuvia näin kuukauden alkajaisiksi. Kun oli herra valmis kuvattavaksi lähdimme kävelemään maastopoluille ja etsimme hyviä paikkoja missä saisi valoisampia kuvia. Tietysti muitakin kuvia tuli otettua ja Santtu oli omaa mieltään asiasta. :)











 Herralta tuli hyvinkin mielekkäitä ilmeitä mutta en kerennyt niistä aina napata kuvaa kun se välillä karkasi kameran linssistä. Sain muutaman ihan hyvän rakennekuvan kun se keskittyi kuuntelemaan metsän ääniä.


 Näissä se kyllä seisoo takajalkojensa päällä aika rumasti. Hieman harmitti kun kuva katsoin läpi mutta ei kaikkea voi saada ja olihan se muutenkin jännää olla maastossa ilman kaveria.
Kävimme sitten kävelemässä sammal metsässä mitä kautta pääsee motocross radalle mutta emme sinne kuitenkaan menneet kun kuului mopojen pörinöitä senverran paljon.
Päätin sitten päähänpistosta kokeilla kameran ajastinta ja asetin kameran sammaleisen kiven päälle ja tämmöinen kuva tuli. Ihan hyvä jan ätti mutta tarkennukset eivät ole kohdillaan. Sen kuitenkin ymmärtää siitä kun oli 10sek aikaa yrittää asetella Santtuakin hyvin ja kamera tarkentaa vain silloin kun nappia painaa puoliksi pohjaan.

 Tämän kuvan jälkeen Santtu alkoi nähdä mörköjä pusikoissa ja se kuunteli tarkkaavaisena metsää joten päätin että nyt on aika lähteä ennenkuin se puskee minun päälleni. Säpsyllä päällähän tuo sitten oli ja otti raviaskeliakin eteen, mutta rauhoittui kuitenkin kävelemään nätisti vierelläni.



Kävimme ennen tallille menoa vielä tallitien päässä kävelemässä ja katsomassa isompaa autotietä missä meni muutama rekka ohitse. Siedätyshoidoksi sitä voisi sanoa sillä Santtu pelkää hieman rekkoja ja autoja välillä jos ne tulevat yhtäkkiä nurkan takaa ja varoittamatta. Hetken siinä norkoilimme kunnes käännyimme takaisin tallille päin. Santtu käveli hienosti vierelläni ja rentona maiskutellen suutaan mistä olin ylpeä ja taputtelin herran kaulaa tallin pihaan saapuessamme.
Juoksutin Santun vielä ilman varusteita pyörö aidassa ja kokeilimme join-uppia joka ensin onnistui, mutta sitten Santtu alkoi hölmöilemään ja lähetin sen taas ympyrälle. Join-Up ei sitten enää toiminut mutta kun sain sen kääntymään ja tottelemaan minua niin siihen oli hyvä sitten lopettaa.
Hieroin vielä lopuksi Santun selkää ja kaulaa. Tämä rentoutui jopa niinkin hyvin että haukotteli ainakin 10kertaa peräkkäin. En saanut selkää enkä kaulaa kokonaan auki mutta ainakin vähän mihin olimme molemmat tyytyväisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti