28. heinäkuuta 2015

En osaa ratsastaa


Jätkät ovat olleet liikunnalla ja laitumella aika hyvässä rytmissä, tai ainakin omasta mielestäni ja mitenkä itse nyt kukin kestää liikkua.
Superin mysteeri jalat vaivaavat taas, mutta ei pahasti. Harvemmalla liikunnalla ne on pysyneet kunnossa vaikka reeni olisikin kovempi maastolenkki tai työskentelyä kentällä. Santun liikunta on koostunut kahdesta maastolenkistä ja yhdestä kenttäpäivästä viikon aikana. Vaikka energiaa löytyy on herra pysynyt hyvin kuulolla ja viimeksi kentällä pyöriessä sain jopa pohkeen läpi.
Turon kanssa olemme tutustuneet toisiimme ja alan pikkuhiljaa ymmärtämään sen konnankoukkuja ja luonnetta. Suomiputte on liikkunut melkein jokapäivä enemmän tai vähemmän.
Oikea käteni on vielä aika kipeä Santun tempauksesta jossa se venähti. Käsi oli muutaman päivän kunnossa, mutta jälkikipu on saapunut joten olen ollut tuntumallakin hellempi oikean käteni takia joten en ole saanut Turoakaan tupsuttamasta kiinni pohkeen ja ohjan väliin. Käsikipu ei ole ainoa syy siihen että hevonen allani ei kulje kunnolla sillä olen huomannut etten osaa enää ratsastaa, en muista miten hevosta ratsastetaan kunnolla ja työstetään jokaista askelta. 

Kuumia kesämiehiä, eikö?
 Olen videoinut ratsastusta ahkerasti ja huomaan aina videolta korjattavia seikkoja kuten aukinaisen nyrkin, pohkeen olemattomuuden ja käsieni toimimattomuuden, katse hevosen niskassa yms. Eli ratsastukseni on täysin nolla pisteessä ja minua hävettää julkaista näitä videoita täällä blogin puolella, mutta ehkäpä julkaisen teille myöhemmin satulatta ratsastuksen Turon kanssa vaikka sekin on hyvin kamalaa katsottavaa.
Yritän opetella taas ratsastamaan kun vain kaahottamaan Superin kanssa ja ehkä sitten kehtaan näyttää teille edes jotakin materiaalia. Jospa saan jonkun henkilön valvomaan ja muistuttamaan siitä pohkeesta sekä kädestä jotta hevonen alkaisi toimimaan. Paremmin on jo mennyt ensimmäisestä ratsastuksesta katsottuna mutta voisi mennä vielä paremminkin!


2 kommenttia:

  1. whihii mie tuun mielellään valvomaan teijän menoa kuhan tullaan joelle ;) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä odotellessa :D Olisi kiva kyllä saada ihan valmentajakin tai mennä tunneille kun tuo ratsukoulukin on niin lähellä mutta pitää kerätä rahaa jotta päästäisiin pidemmällä tähtäimellä toimimaan! :P

      Poista