7. maaliskuuta 2015

'Nätti' vai 'Tosi nätti'?

Sunnuntaina 1.maaliskuuta meillä kävi siis ratsuttaja. Tämä oli se niinsanottu 'jännityksen' aihe josta olen hehkutellut jo pidempään ja jonka piti tapahtua lauantaina, mutta se siirtyikin sunnuntaina.
Ei auttanut marina, mutta ei ollut yhtään kyllä aihettakaan sillä oli niin hienoa löytää ratsuttajaa lämppärille niinkin läheltä itseään ja vihdoin osaavampi henkilö hyppäsi Santun selkään ja antoi mulle ohjeita tulevaisuuteen.
Ennen selkään hyppäämistä teitty katselimme hevosta ja ratsuttaja kevyesti hieroi Santtua, jotta mahdolliset epätasapainot jotka vaikuttavat liikkumiseen löytyisivät(näin hänen sanojaan kopioiden).
Yllättäen Santun ristiselkä oli jumissa ja takajalan lihakset joita osasinkin jo odottaa ja sentakia ilmoitinkin, että meille on tässä kuussa tulossa mahdollisesti Kuopiosta hieroja käymään kunhan hänen aikataulunsa selkeytisivät ja saisimme ajankohdan tietoomme.
Herra punaturkki sai kehuja pärstästään, se oli kuullemma tosi nätti!
Kun ratsuttaja oli hieronut hevosta tarpeeksi pyysi hän laittamaan Santun ratsastukseen valmiiksi ja niimpä minä sitten teinkin ja autoin hänet kyytiin.
En sen tarkemmin kerro mitenkä ratsastus meni, sanon vain että Superi kulki tosi hyvin ja ainakin yhdessä asiassa olimme samaa mieltä, tämä hevonen on peitsi varma. Ravi tietty löytyi, kaikki meni hyvin vaikka herra hieman yritti kysellä, että onko pakko jos ei tahdo. Kevyeen hikeen herra pääsi ja pakko sanoa, että opin jo pelkästä katsomisesta paljon ja vielä enemmän kun sain sanallisesti ohjeita herran ratsastamiseen.
Tulevaisuudessa keskitymme ratsastamaan paljon eteen-alas, hevosen keskittymiskykyyn ja ravi askelten onkimiseen. Eiköhän tästäkin puskaratsusta tule vielä jotain hieman enemmän, ratsuksi sitä en kyllä koskaan voi sanoa, ihan naurattaa pelkkä ajatuskin.


Ratsastuksen lopuksi hieroin lämpölinimenttiä herran selkään ja hieman takamukseen, juurikin niihin kohtiin mistä se oireili hieroessa ihan ratsuttajan vinkistä ja onneksi meillä vielä tätä kyseistä linimenttiä oli, sillä jumissa olevat selkälihakset ovat tuttua meille olleetkin ja tämä aine on niihin auttanut hieronnan ja BEMERin lisäksi. Meille ehdotettiin venytyksiäkin ja niitä olemme välillä tehneetkin, mutta Santtu ei niistä niinkään tykkää sillä joskus olen saanut kaviosta melkein otsaan, ymmärtäähän sen jos lihas on jumissa niin venytys sattuu, mutta ei tarvinnut kun hieman taivuttaa ja venyttää niin herra polkaisi jalkansa jo pois. Joskus venytykset kyllä onnistuvat hyvin ja näitä alammekin harjoitella nyt enemmän.

''Hei äiskä autatko, unohdin miten olla hevonen''

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti