✝ Supermies

Kuvan on ottanut Petra Pursiainen
s. 12.07.2001  -  03.01.2016
Kiitos matkasta jonka kanssasi sain kulkea

Nimi: Sea Runner
Kutsumanimet: Santtu, Superi, Aasin perse, Tonttu

Sukupuoli: Ruuna
Rotu: Lämminverinen ravihevonen
Väri: Punaruunikko

Säkä: n.160cm
Syntymämaa: Suomi

Isä:
Caribbean Sea
Emä: Miss Blaze N

Omistaja:
Jessika Voutilainen
Kasvattaja: Heikki KauhanenSanttu muutti minun omistukseeni 22.elokuuta 2012 äitini enon Heikin ravitallilta. Santtu oli siis vanha tuttu jota hoitelin aina mökillä ollessani. Heikin talli on mökkimme naapurissa pienen pellon toisella puolella. Santtu juoksi ravuriurallaan monia hyviä juoksuja ja voitti symppis palkintoja.


Ratsastaessa Santtu oli erittäin herkkä mikä on hyvinkin yleinen piirre ex-ravureilla. Joinakin päivinä herra halusi vain napata ohjista kiinni, heittää ratsastajan alas ja juosta niin kauas kun pippuri kasvaa ja sitä ei saisi mikään pysähtymään, mutta toisinaan ruuna oli kuuliainen sekä nöyrä ratsastettava. Aluksi herra pelkäsi raippaa niin paljon, että jos sen sille näyttikin oli ratsastaja pusikossa, mutta ajan myötä raipasta kehittyi meille pieni apuväline niin ratsastaessa sekä temppujen oppimisessa.

Eläinlääkärin tai kengittäjän pörähtäessä tallille herra steppaili ja duunaili omiaan eikä välittänyt vieressä höyryävästä ihmisestä vaikka välillä uusi kengittäjä olikin ollut hermostuneen pörinän aiheuttaja, silti selvittiin aina ruhjeitta.


Superilla ratsastettiin useimmiten kuolaimettomilla sillä se vaan toimi niillä paremmin kuin rautapalalla hampaiden välissä. Meillä kummallakaan ei ole mitään kuolaimia vastaan jonkatakia niitä käytimmekin välillä kun siltä tuntui.


Vaikka tämä herra ei kulkenut oikeinpäin, hypännyt korkeimpia esteitä tai osannut hienoja koulukiemuroita oli se silti minulle elämäni hevonen.

2 kommenttia:

  1. Onnea Santun kanssa! Uskon että siitä saa vielä huippu ratsun!! Vaikka ei ole helppoa, mutta eihän se aina pidäkkään olla, muuten oppii, että elämä on täydellistä, ja se alkaa tuntua tylsältä!! Mutta osaat kyllä kouluttaa sen, oon melko varma!! :)

    VastaaPoista
  2. Näyttäis olevan aika lihaksikas takaosa ja hieno poika muutenkin! Sovitte yhteen ja onnea tulevaisuuteen! :)

    VastaaPoista