5. marraskuuta 2016

No stirrups november aloitettiin jäykällä hevosella


Kävimme taas maneesissa herra Ceen kanssa ja voisin sanoa, että tänään ei ollut meidän päivämme. Maneesille mennessämme kävelimme rauhallista tahtia ja ihan yks kaks hevonen muksahtaa kyljelleen. Syynä tähän liukkaat, jäiset tiet ja Ceellä ei ollut vielä hokkikenkiä allaan, joten siinä kävi miten kävi. (Onneksi sillä ei ollut satulaa selässään tällä hetkellä, sillä nakkasin sen isännän autoon jotta hän toisi sen maneesiin autolla, koska suunnitelmissa oli irtojuoksutus ennen selkään nousua.)

Hevonen nousi ihmeissään ylös, silmien valkuaiset vilkkuivat ja kuului pörinää. Vasen takajalka ilmassa se pönötti parisen minuuttia paikallaan kunnes uskalsi liikkua. Päätin siinä samassa kun tajusin, että hevonen kaatui kumoon niin kävellään vielä hitaammin eteenpäin ja maneesilla katsotaan paremmin jos hevonen ontuu. Onneksi maneesiin oli enää vain parikymmentä metriä matkaa. Credit käveli hyvin varovaisesti ensimmäiset pari metriä varoen jalkaansa, mutta käveli sitten täysin normaalisti loppumatkan.

Katselin maneesissa hevosen liikkeet käynnissä ja ravissa läpi irtojuoksutuksen merkeissä ja totesin, että ei ollut hätää. Hevosen tarkistin myös käsin läpi ja ainoat ongelmat huomasin lihasjäykkyytenä. Päätin ratsastaa varovasti ja kevyesti, seuraten jalankin puolesta tilannetta.
Hevonen oli kyllä todella kamala ratsastaa, sisäpohje ei mennyt ollenkaan läpi, pää oli pilvissä tälläkertaa enemmän kuin aiemmin ja liikkeessä oli selvästi epäpuhtautta joka tuntui selkään asti todella ilkeältä. Lähdin kuitenkin taivuttelemaan herraa ja liike parani huomattavasti kun se lämpesi. Teimme paljon voltteja ja siirtymisiä.

Aloitin myös playssonin no stirrup november-haasteen. Ratsastin jopa kymmenen minuuttia ilman jalustimia ja pakko myöntää, että ilman jalustimia on ratsastettava enemmän tästälähin. Credittiä käyn rastastamassa vain kerran viikossa, joten tämä haaste ei ehkä ihmeitä meille kerkeä tehdä, mutta eiköhän me jatketa tätä vielä Joulukuuhunkin asti.
Tässä teille video niin voitte ihastella epäpuhtautta ja videon lopussa näkyy myös menoa ilman jalustimia. PS. Pahoittelen kovasti musiikista, youtube sen meille valitsi.


Credit saa ensi viikon sunnuntaina hokit allensa, joten pääsemme tuuppaamaan myös pellolle ja maastoilemaan.
Suunnitelmissa on käydä paikallis kuvaajan kanssa ottamassa makeita kuvia meistä, teemaa en vielä kerro vaan pidän teidät jännityksessä. Kuvat näette ajankohdasta riippuen joulukalenterissa taikka vielä tässä kuussa. Kuvaajan kanssa on saatava kellot natsattua vaan yhteen.
Luitte muuten oikein, blogi saa vihdoin oman joulukalenterin! Vielä puuttuu kolmesta luukusta ideat ja tekstit. Muuten kalenteri on ideoitu ja järjestelty valmiiksi.

4 kommenttia:

 1. Mä käyn ratsastamassa vain kerran viikossa, mutta tän kuun puolella olen onnistunut ratsastamaan kaikki tunnit ilman satulaa! Olen tosi ylpeä, kun molemmat hevoset on vähän hankalia istua, mutta meni kummankin kanssa superhyvin eikä maastouduttu! :)
  Harmittava tuo Creditin liukastuminen, onneksi ei käynyt pahemmin ja selvisitte säikähdyksellä! :)
  Olet sinä kyllä melko velho noiden kalentereiden kanssa, minä se vaihtelen luukkujärjestyksiä ja sisältöjä ihan yhtenään kun ;"ei tuo nyt sovi tuohon.." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin on siirtynyt pari luukkua keskenään aina vähän väliä kun en tiiä miten päin se ois hyvä kuitenkin loppujenlopuksi. :D

   Poista
  2. No niinpä! Mullakin on siellä postaussarja, niin piti jotenkin yrittää järjestää ne ensinnäkin keskenään niin, että edetään loogisesti. Sitten piti koittaa jaoitella ne kalenteriin tasaisesti ja sopiviin kohtiin, ja vielä kaikenlisäksi koittaa pitää sisällöt erilaisina, vaikka puhutaan samasta asiasta tavallaan jokaisessa osassa :D Ai kamala, miten vaikeaksi tämän osaakaan itselleen tehdä! :D

   Poista
 2. Arvostan bloggaajia, jotka jaksaa panostaa blogiin niinkin paljon, että tekee joulukalenterin! Itse (hieman laiskana ja myöhään tajunneena) en tee tänä vuonna joulukalenteria. Mutta kiva lukea muiden! :)

  VastaaPoista