5. kesäkuuta 2014

Yllätys muutoksia

No huhhuh! Nyt onkin paljon muutosta tapahtunut vähän ajan sisään, nimittäin Santtu muutti uuteen paikkaan 3. päivä enkä kerennyt teille siitä edes kertoa. Kirjoittelin aina postauksia ja ajattelin siitäkin kertoa vihjailevasti, mutta toisin kävi. Ehkäpä tämä on näin parempi sillä säästyin kysymyksiltä; 'miksi' ja 'minne'.

Sain tiistaina aamusta soiton, että saimme trailerin lainaan siksi illaksi joten kun aika koitti minut haettiin kotipihasta josta lähdimme trailerin hakuun. Traileri ei ollut kaukana tallista missä Santtu oli joten asiat kävivät hyvinkin nopeasti. Saavuimme tallin pihaan ja roudasimme suurimman osan tavaroistamme autoon ja sitten kävinkin hakemassa jo pojan traileriin. Jättitin hieman mitenkä herra menisi traileriin, mutta se meni kuin ammattilaiselta ja sellainenhan se melkein onkin. Hieman se kuitenkin jännitti itsekkin ja kun herra oli trailerissa se oli malttamaton joka näkyi pörinänä sekä miedolla tärinällä.
Matka sujui kuitenkin todella nätisti ja perillä avasin trailerin pikku oven ja tutkailin että herralla oli kaikki hyvin. Santtu yritti hieman peruutella että josko jo pääsisi ulos mutta meillä oli trailerin kanssa pienimuotoinen ongelma.  Traikun yläluukku oli muovia/pressua ja emme saaneet sitä heti ylös koukkuihin kiinni vaan miedän piti laittaa ne tuolien kanssa ylös etteivät ne osuisi Santtua päähän ja tämä sitten säikähtäisi. Saimme ne loppujenlopuksi ylös ja herra oli protestoinut traikussa että milloinka sitä ulos pääsisi. Laskimme sitten rampin alas ja herra tuli trailerista ulos tosi nätisti. Viimekerralla Santtu astui nimittäin vinoon ja rampin ohitse josta ei tullut vammoja mutta ryminällä kuitenkin tultiin ulos. Onneksi nyt kaikki meni hyvin.Santtu katseli viereisen tarhan huutavia poneja ihmetellen muttei ollut kummoisella juttutuulella ja pysyi hiljaa tutkiskellen uutta kotiaan. Santtu on tällähetkellä pienessä aidassa joen vieressä missä ei ole vihreää syötävää, mutta herra saa heinää nenänsä eteen. Välillä käydään totuttelemassa vihreän syöntiin ja pikkuhiljaa siirrytään laitumen puolelle kunhan aidat ovat rakennettu.

Eilen(4.6) kävin katsomassa miten pojalla menee uudessa paikassa ja kuinka yllättäen Santtu oli pihetaroinut itsellensä mutapanssarin jonka sitten harjasin pois ja selvitin hännän joka oli muutamassa takkurastassa. Hetken aikaa siinä, meni mutta selvää tuli. Päätin lähteä sitten kävelyttämään Santtua hieman pihaan ja tielle minne mennään kun on maasto mielessä. Santtu oli innoissaan ja ihmeissän samaan aikaan ja oli hankala kontrolloida sitä päitsien kanssa, mutta kaikki meni kuitenkin hyvin. Kävelimme yhteensä ehkä 100m lenkin ja kun tulimme pihaan annoin Santun syödä vihreää ehkä puolisen tuntia kunnes vein sen taas omaan aitaansa.Pitää katsella mitenkä postausten kanssa käy kun ollaan uudessa paikassa. Väheneekö postaukset vai pidämmekö pienen tauon että pääsemme Santun kanssa jyvälle tekemisistämme ja mahdollisuuksista täällä uudessa paikassa. Tällä yksityistallilla ei ole vielä kenttää joten vedämme maasto sekä peltorallia ainakin. Katsotaan kuinkapaljon saan materiaalia sitten täällä sillä kameranpaikkoja ei ole niin paljon ja matka tänne on rankemi isojen ylämäkien takia joten poikaystäväni ei varmanakaan tule kuvaamaan paitsi istten kun saamme auto kyytiä.
Hankinnassa on kameralleni jalka sillä tähän outokumpuun tuli uusi kauppa tiimarin paikalle jossa myydään kameroille jalkoja! Tämä on hyvä hankinta kunhan saan sen ajankohtaiseksi niin saatte kunnon materiaalia mikä on kohdistettu oikein. :)


Palaillaan!


2 kommenttia:

  1. Ompa santtu laiha! Kylkiluut paistaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Santtu on laiha, tiedän sen. Talven jälkeen karvanlähdön aikaan se alkoi äkisti laihtumaan, itsekkin ihmettelin syytä, mutta ruokaa lisätty ja vaihdettu parempaan että tulee taas pyöreyttä. Ja pääsee vihreää syömään välillä nyt hieman totutteluna ennen kunnon laiduntamista.

      Poista