3. joulukuuta 2013

Dusty Diamond Osa 1

Kun nyt minulla ei riittänyt mielikuvitusta tehdä teille joulukalenteria niin arvon tässä parin päivän päästä luultavasti jotakin kivaa teidän lukijoiden kesken ja tämä postaus saa nyt olla sellainen ''heräte'' että olen elossa ja en ole unohtanut blogiani! :D
Eli ajattelin tehdä nyt tämmöisen kooste postauksen Dustysta. Dusty oli siis minulla alkuvuodesta ylläpidossa muutaman kuukauden ja Santun tarhakaverina. Lopetin blogin kirjoittamisen kun sain Dustyn itselleni sillä jotenkin en jaksanut kirjoittaa mistää. Mutta nyt voinkin tunkea kaikki tähän samaan postaukseen ellen tee tätä muutamassa osassa! :)

Koeratsastus 7.1.2012
Etsin itselleni ylläpitoon hevosta millä harrastaa maastoa ja ehkä valmentautua sitten kentän valmistumisen jälkeen ja mahdollisuutena oli myöskin ostomahdollisuus jos hevonen olisi vielä projekti/ei maksaisi paljoa. Minulla oli ilmoituksia pitkin nettiä ja löysin yhden lämppäri tamman mikä oli Tampereella ja meinasin mennä sitä kokeilemaan, mutta sitten kuulinkin Dustysta. Sen silloinen ylläpitäjä kertoi hevosesta ja näytti kuvia. Ja ihastuin Dustyyn heti! Kyselin paikkakuntaa ja missä hevonen majailee. Sain selville että ylläpitäjä asui lähellä minua siis todella lähellä! Kyseiselle tallille missä Dusty oli oli vain 30min matka. Siispä sovimme päivän jona menisin koeratsastamaan tämä uljaan ruunan! Päiväksi päätettiin maanantai(7.1) jolloin kiljuin melkein ilosta jo aamulla herätessäni! Sitten kun pääsin näkemään tämän ihanan turrukan, rakastuin. Pääsin harjailemaan ja hoitamaan Dustya ja hieman tutustumaan tämän luonteeseen. Kutsuin Dustya silloin Jästiksi niinkuin sitä oli kutsuttu jo jonkin aikaa, mikä kuvasti herran luonnetta täydellisesti! :D Tässä muutama kuva koeratsastuksesta ja sitten tässä linkki koeratsastusvideoon jota blogger ei antanut jostain syystä upottaa tähän.Koeratsastus meni suht hyvin, mutta videolta näkyy että Dustylla on aika kivuliaat liikkeet, tämä johtui myöhemmin selvinneestä lihaskadosta minkätakia jouduin hevosesta luopumaan, mutta siitä lisää myöhemmin!

Toinen koeratsastus 11.1.-13
Kävin Dustya ratsastamassa toisen kerran jopa samaisella viikolla ja menin silloin ilman satulaa mikä oli aika haasteellista minulle sillä en ollut ratsastanut hetkeen ilman satulaa ja Dustylla oli epämukavat askellajit. Tipuin tuolloisella kerralla herrasen selästä, mutten lannistunut, yritin nousta uudelleen selkään mutta Dusty päätti juosta ympäriinsä kentällä. Se ei antanut itseään kiinni. :D Loppujenlopuksi päätimme irtojuoksuttaa sen ja kokeilla sen jälkeen uudelleen liinassa milloinka meni paremmin. Dusty liikkui hieman paremmin ilman satulaa kuin satulan kanssa niin sain sen kulkemaan muodossa hetkittäin.

Tässä video teille siitä ratsastuksesta ja sitten vielä lisää kuvia. (:

Tuolloin olin päättänyt ottaa Dustyn itselleni ylläpitoon ja niinhän minä sainkin. Muistaakseni Dusty tuli meille siitä sitten viikonloppuna, mutten ole varma. En löytänyt videota mikä varmistaisi päivämäärän. Mutta siitä alkoi yhteinen taipaleemme (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti